L’Estat “impedeix” una bona coordinació amb la crisi de refugiats

0
Roger Albinyana
EP: Roger Albinyana
Roger Albinyana
EP: Roger Albinyana

Segons fonts del Govern

El secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea de la Generalitat, Roger Albinyana, ha criticat aquest dimecres que l’Estat “impedeix” una bona coordinació amb la crisi de refugiats, en el marc d’un seminari organitzat per la Conferència de les Regions Perifèriques Marítimes d’Europa (CRPM) al parlament Europeu a Brussel·les per analitzar el paper dels ens locals i regionals.

Ha demanat a les institucions europees “més esforç” per situar les regions i les ciutats al centre del disseny de l’estratègia comuna per respondre a la crisi de refugiats, així com els fons necessaris per implementar-les, i ha presentat les principals mesures i accions que el Govern ha preparat per gestionar les migracions.

Ha explicat com funciona el Comitè de Treball i els diferents grups creats per facilitar la recepció i l’atenció als refugiats que arriben a Catalunya, i ha destacat el caràcter “inclusiu i de governança a diferents nivells” que comporten, tenint en compte que implica diferents departaments de la Generalitat, ajuntaments, associacions de municipis, diputacions i entitats del Tercer Sector.

Per al Govern, “la voluntat d’inclusió, la cooperació i la coordinació de tots els actors implicats ha tingut un paper fonamental en el disseny d’una resposta política per part de les autoritats”, ha dit.

[quote]Hi ha hagut una baula absent en aquesta cadena: i és que la cooperació amb el Govern espanyol no ha funcionat, ja que aquest ha impedit qualsevol tipus de coordinació possible[/quote]