L’Estat invertirà 12 milions en rehabilitar la seu de la Delegació a Catalunya

0
Santamaria Mas
La vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Saez de Santamaria | Foto: Europa Press

El Consell de Ministres ha aprobat la rehabilitació de l’edifici de la Duana, a Barcelona, construït al segle XVIII

El Consell de Ministres ha autoritzat un conveni de col·laboració entre el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques i el Ministeri de Foment per a la realització i finançament de les obres de rehabilitació de la seu de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya.

La rehabilitació de l’antic edifici de la Duana a Barcelona, construït al segle XVIII i catalogat com bé d’interès cultural, suposa la recuperació de la seu tradicional del Govern d’Espanya a Catalunya.

El pressupost màxim de les obres que s’autoritzen puja a 12,19 milions d’euros, al que s’afegeix el finançament de la direcció facultativa de les mateixes, 168.813,12 euros, una despesa total distribuït entre els anys 2016 i 2019.

La representativitat de l’edifici, com a seu de la Delegació del Govern a Catalunya i el seu valor històric artístic fan necessari emprendre les obres com més aviat per reparar el deteriorament existent que no ha estat possible detenir amb les actuacions de manteniment.

Amb aquesta actuació s’aconsegueixen objectius previstos en el Pla d’obres de l’Administració Perifèrica de l’Estat, com ara la concentració de seus, la reducció d’arrendaments i l’optimització d’espais en els serveis d’atenció directa al ciutadà, que passen a incorporar-se a aquest edifici.