L’Euroregió Pirineus Mediterrània dóna suport als refugiats

0
L'Euroregió Pirineus
@GENCAT
L'Euroregió Pirineus
@GENCAT

El text ha estat aprovat aquest dimecres a Palma de Mallorca

Els representants de l’Euroregió Pirineus Mediterrània han aprovat aquest dimecres a Palma de Mallorca una declaració institucional sobre els refugiats a la Mediterrània, en què expressen públicament la seva “extrema preocupació” per les causes que donen lloc a aquesta “crisi humanitària” i recorden la disponibilitat d’ajudar “per alleujar el drama humà” que representa aquesta situació.

[quote]  La declaració ha estat subscrita per la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, i els presidents de les regions franceses de Midi-Pyrénées i Llenguadoc-Roussillon, Martin Malvy i Damien Alary, respectivament, i el conseller de la Presidència de la Generalitat, Francesc Homs.[/quote]

Una vegada signada aquesta declaració comuna, s’ha procedit al traspàs simbòlic de la Presidència de l’Euroregió al president de la regió Llenguadoc-Roussillon, Damien Alary, que en les seves primeres paraules, després d’assumir el càrrec, s’ha referit a la “dignitat humana” d’aquestes persones que només volen salvar la seva vida quan intentar creuar el mar cap a regions més pròsperes.

A més, Damien Alary ha proposat que se celebrin una o dues Conferències de Presidents de l’Euroregió Pirineus Mediterrània cada any “perquè totes les accions que desenvolupin siguin més pròximes a la gent d’Europa”.

Alhora, en la seva intervenció ha fet esment expressa per recordar a les víctimes de les inundacions en el sud-est de França i, en aquest sentit, ha destacat la necessitat d’abordar els riscos de catàstrofes en el si de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, com l’ocorreguda fa poc al país francès i que va deixar un mínim de 20 morts.

SESSIONS DE TREBALL

L’Assemblea General d’aquest dimecres inclou dues reunions de treball que estan tenint lloc al Parlament balear. En aquestes sessions es fa un balanç de la Presidència de l’Euroregió per part de les Balears, es presentaran les activitats de l’Euroregió, i s’avançaran el programa i les prioritats polítiques de la nova presidència.

A més, el secretari executiu de la Comissió Intermediterrània de la Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes d’Europa, Davide Strangis, dissertarà sobre ‘Les estratègies macroregionals i de la conca marítima de la Mediterrània: situació i perspectives’, i es presentaran els resultats del projecte ‘Memòria fílmica Pirineu Mediterrània’, entre d’altres projectes de l’Euroregió.

EUROREGIÓ PIRINEUS MEDITERRÀNIA

L’Euroregió Pirineus Mediterrània, nascuda el 29 d’octubre del 2004, és un projecte de cooperació política entre Catalunya, Balears, Llenguadoc-Roussillon i Midi-Pyrénées.

Té l’objectiu de crear un pol de desenvolupament sostenible en el nord-oest de la Mediterrània, basat en la innovació i la integració social i econòmica del territori; i contribuir a la construcció d’una Europa unida, solidària i pròxima als ciutadans.

Balears ha ostentat la Presidència de l’Euroregió des del mes de maig del 2014, mandat que s’ha estès estén fins l’octubre del 2015.