Rivera anuncia negociacions immediates si el PP accepta les seves condicions

0
Albert Rivera Congres
Albert Rivera en la seva compareixença al Congrés dels Diputats | Foto: Europa Press

Albert Rivera no aconsegueix ni el sí de Rajoy a les condicions ni una data per la investidura després de quasi hora i mitja de reunió

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha decidit sotmetre a votació en l’Executiva del PP les sis condicions que Ciutadans ha posat per convertir la seva abstenció a la investidura de Rajoy en un sí. Ho ha anunciat el líder de la formació ‘taronja’, Albert Rivera, en la roda premsa posterior a la trobada amb Rajoy al Congrés dels Diputats, que ha durat quasi hora i mitja i que ha estat protagonitzada, en tot moment, per les condicions que aquest dimarts Rivera va anunciar públicament.

Segons el propi Rivera, el president en funcions li ha confirmat que ha llegit i estudiat les condicions, que es basen en regeneració democràtica i lluita contra la corrupció, malgrat li ha demanat poder sotmetre l’acceptació d’aquestes a una votació en una reunió extraordinària de l’Executiva del Partit Popular. Reconeix Rivera que el president no ha posat data a la investidura, un punt en el qual va insistir en la roda de premsa en la qual va presentar les sis condicions “sine qua non” pel vot afirmatiu de Ciutadans a la investidura de Rajoy. “Si l’Executiva del PP aprova les condicions, ens reunirem immediatament”, afirma Rivera que augura que “en aquesta reunió fixaríem la data d’investidura”, tot i que considera el líder de Ciutadans que “agost hauria de ser la data límit”.

Per Rivera, “l’objectiu és que Espanya tingui un govern quan abans possible” per “tenir pressupostos en setembre”, ja que, com ha advertit, “ens juguem sis mil milions d’euros de multa d’Europa si no complim els terminis” d’aprovació dels comptes públics. El líder de Ciutadans no ha volgut concretar detalls de les possibles negociacions amb el PP fins no saber la decisió de l’Executiva del PP. Durant el torn de preguntes, però, ha tingut que donar resposta a les diferents afirmacions que en els darrers mesos havien fet tant ell com altres líders de Ciutadans sobre la inconveniència de donar suport al PP. “El que ha canviat [respecte aleshores] és que no ha canviat res”, s’ha defensat Rivera, que acusa a PP i PSOE d’haver estat “incapaços de moure’s un mil·límetre”.