L’experiència Steam arribarà als salons el 10 de Novembre

  0
  L'experiència Steam arribarà als salons el 10 de Novembre

  L'experiència Steam arribarà als salons el 10 de Novembre

  Valve ja gairebé ho té tot preparat

  Valve ja gairebé té tot preparat per donar el salt al saló de la nostra casa, doncs els tres elements essencials ja tenen data de sortida. Estem parlant de les Steam Machines, el Steam Controller i el Steam Link, i arribaran el dia 10 de Novembre.
  Respecte a les Steam Machines, ja teníem un munt d’informació, amb diverses marques conegudes com Alienware, CyberPower, Asus o Gigaoctet involucrades.

  L'experiència Steam arribarà als salons el 10 de Novembre

  Les Steam Machines executaran Steam US amb la interfície Big Picture i es veuran limitades a l’execució de jocs compatibles amb Linux, encara que també ofereixen la possibilitat de realitzar streaming de jocs que en realitat estiguem executant en un altre equip Windows o Mac.

  Steam Link

  Aquesta última funció és la que ve a realitzar per si solament el Steam Link. Si ja tenim un equip potent podem fer-nos solament amb aquest dispositiu en lloc d’una Steam Machine i fer streaming des del nostre PC principal al nostre Steam Link en el saló, a través tant de WiFi 802.11ac com de Ethernet 10/100. Ens permet gaudir de jocs a 1080p i 60 FPS en qualsevol pantalla de casa a través de HDMI, mentre que farem ús del parell de ports USB 2.0 per connectar els comandaments (també podem fer-ho a través de Bluetooth 4.0).
  Es vendrà per al voltant de 55 euros.

  Steam Controller

  El Steam Controller tindrà un preu similar, rondant els 55 euros, i substitueix un dels joysticks analògics clàssics per una superfície tàctil, i el mateix amb la creuera. Disposaran a més de tecnologia háptica per reforçar la sensació de “immersió”.

  Es podrà personalitzar el comportament del comandament amb diversos perfils, ja siguin els compartits per part de la comunitat de Steam o els nostres propis. Incorpora un únic gallet que realitzarà diferents accions en funció de la força amb la qual premem.
  Tant Steam Controller com Steam Link ja es poden reservar per poder gaudir d’ells a partir del 16 d’Octubre, però el que Valve no diu és que el preu final amb despeses d’enviament inclosos puja fins a gairebé 69 euros…

  L'experiència Steam arribarà als salons el 10 de Novembre

  Steam Machines és un combinació entre videoconsola i ordinador personal que seran manufacturades i distribuïdes a partir de 2015 per diferents distribuïdors, basades en les especificacions traçades per Valve Corporation. Les consoles executaran SteamOS, un sistema operatiu de codi obert basat en Linux, fet per a jocs i altres entreteniments, i capaç d’executar centenars de jocs actualment al catàleg Steam, així com els propers títols de desenvolupadors AAA. Els dispositius seran lliures de modificar. La línia de Steam Machines prefabricades tindran una àmplia gamma de maquinari, la qual cosa permet optimitzar la potència, grandària, preu i altres característiques. Valve també està desenvolupant un control tàctil amb interfície háptica, destinat a proveir als jugadors amb un nivell de precisió similar al ratolí i el teclat utilitzats en molts jocs de PC, així com proporcionar la funcionalitat d’un controlador d’una consola comuna.

  Abans de l’anunci oficial de Valve sobre les Steam Machines, rumors del pla de Valve sobre endinsar-se al mercat de maquinari s’han desenvolupat en la indústria. Valve va anunciar que estava considerant desenvolupar una consola de videojocs per a finals de 2012. Periodistes de la indústria provisionalment van cridar al maquinari “Steam Box”. Funcionaria com una unitat dedicada a fer funcionar Steam per permetre als jugadors llançar jocs, mèdia, i altres funcions que el client ja proporciona. El maquinari de la unitat s’espera que sigui acuradament controlat de manera similar a altres consoles de videojoc. Una part del software s’espera que romangui oberta; per exemple, la unitat s’espera que s’enviï amb un sistema operatiu Linux, però l’usuari podrà instal·lar Microsoft Windows si ho desitja.