Art en trànsit/TWITTER | Diari Català
Foto: Art en trànsit/TWITTER

L’event és organitzat per Cultura de la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Lleida

El Centre Cultural El Casino de Manresa obre les seves portes a l’exposició itinerant ‘Art en trànsit’, que es podrà visitar del 22 d’abril al 26 de juny.

Organitzada per Cultura de la Diputació de Barcelona en conveni amb l’Ajuntament de Lleida, i amb la col·laboració dels municipis que l’acullen, la mostra reuneix una selecció de 24 obres de 16 artistes procedents de la Col·lecció del Centre d’Art la Panera.

‘Art en trànsit’ té el seu origen en una col·lecció pública iniciada per l’Ajuntament de Lleida el 1997, a partir de la convocatòria de la Biennal d’Art Leandre Cristòfol. La mostra que es presenta és una tria d’artistes i obres que centrada en la idea que vivim en un món canviant i en trànsit continu, on les conviccions d’ahir són les incerteses d’avui, i on les veritats irrefutables del passat han perdut solidesa i credibilitat.

La mostra presenta sis àmbits temàtics, d’allò més particular a el fet més col·lectiu: subjecte, gènere, moviments migratoris, espai públic, història i emergència dels conflictes. Les obres s’exposen acompanyades de fitxes de contextualització amb la voluntat d’insistir en el sentit de pertinença a un temps concret.

Els artistes participants són: Antoni Abad, Juan Pablo Ballester, Susana Casares, Izaskun Chinchilla, Santiago Cirugeda, Javier Codesal, Carles Congost, Democracia, Patricia Esquivias, Alicia Framis, Valeriano López, Javier Peñafiel, Josu Rekalde, Francesc Ruiz, Belén Uriel i Oriol Vilanova.

Font: Diputació de Barcelona