El projecte va ser capaç de resistir el pes del Lexus NX 300h

Tot i el poc fred que està fent aquests dies on hauríem de sentir més el començament de l’hivern, avui us portem una imatge refrescant i que podria ser una solució totalment factible a Rússia o als països escandinaus. Lexus ens vol presentar el primer cotxe que camina sobre unes rodes fetes íntegrament de gel. La base del projecte (tranquils, no ho veureu mai com un element de sèrie ni opcional per cap carretera) és el SUV Lexus NX 300h i, tot i l’elevat pes del vehicle, les rodes semblen aguantar perfectament; un misteri que té solució.

El creador d’aquest invent ha estat Hamilton Ice Sculptors, una empresa que, des de fa 35 anys, es dedica a esculpir figures de gel. Per aconseguir aquesta meravella de roda van congelar l’aigua en moviment en un gran bloc, el qual va ser modulat amb elements d’alta precisió i nivell per tal d’aconseguir una figura perfecte. Sens dubte és una feina molt laboriosa i que ha comportat moltes hores de treball, però el resultat és espectacular, no només per la gran forma arrodonida que han aconseguit, sinó també perquè reprodueix a la perfecció les formes de les llandes i dels pneumàtics.

Per muntar aquestes rodes gelades, el Lexus NX 300h es va passar 5 dies tancat dins d’una càmera frigorífica a una temperatura de 30 graus sota zero. Això es va fer perquè les rodes aguantessin al 100% i no hi hagés cap contrast de calor que pogués tirar per terra la laboriosa feina. Així mateix, les rodes gelades portaven una banda acrílica per tal d’augmentar la resistència.

I el resultat el podeu veure al vídeo, aquest Lexus NX 300h va poder donar algunes passes sense que les rodes gelades es trenquessin, això sí, si s’hagués trobat amb algun obstacle irregular, ja veuríem que hagués passat. En qualsevol cas, només podem fer que treure’ns el barret davant d’aquesta obra d’art gelada.