L’FBI aconsegueix accedir a les dades del famós iPhone del terrorista de San Bernardino

La disputa entre l’FBI i Apple sembla haver arribat a la seva fi, el Govern dels Estats Units ha fet un comunicat oficial en què asseguren haver accedit al famós iPhone 5c confiscat en el cas del tiroteig de San Bernardino.

D’aquesta manera, l’FBI aconsegueix accedir a l’iPhone de Syed Farook sense ajuda d’Apple. Recordem que l’FBI va interposar una demanda per obligar a Apple a la col·laboració per accedir a l’iPhone mitjançant un backdoor, amb la consegüent negativa de la companyia en assegurar que era perillós.

iPhone 5c San Bernardino
Comunicat oficial del Govern dels Estats Units

Les respostes per parts externes no es van fer esperar, McAfee fins i tot va arribar a assegurar que podia hackejar qualsevol iPhone en tan sols 30 minuts amb l’ajuda de dos enginyers, tal com ho vam explicar al seu dia.

El Departament de Justifica ha indicat que el mètode utilitzat només funciona en aquest model de telèfon, que és un iPhone 5c corrent iOS 9, per la qual cosa es descarta la col·laboració de John McAfee en aquest cas. Tot i així, les probabilitats que aquesta vulnerabilitat funcioni en altres dispositius són elevades.

S’espera que avui mateix l’FBI i el Departament de Justícia dels Estats Units retirin les seves accions legals contra Apple al país. Les autoritats tampoc han confirmat si l’FBI compartirà el mètode de hackeig de l’iPhone amb altres agències de seguretat, o si ho guardarà únicament per a ella.

Tampoc han comunicat si informaran Apple sobre el forat de seguretat, això suposa un altre tipus de risc o alarma per a l’usuari pel que fa a la seva privacitat, ja que suposaria deixar deliberadament milions d’iPhones exposats davant hackers o governs que puguin tenir accés a aquest mètode de hackeig.