L’FBI va pagar més d’1 milió de dòlars per accedir a l’iPhone del terrorista de San Bernardino

Després de diverses setmanes d’enfrontaments entre Apple i l’FBI respecte a l’iPhone del terrorista de San Bernardino, l’FBI no va tenir més remei que optar per un pla B i buscar una solució externa, demanant així a una companyia de seguretat d’Israel que accedís al dispositiu.

El director de l’FBI, James Comey, ha explicat avui a Londres que l’agència federal va pagar molt per poder accedir a les dades de l’iPhone de Syed Farook, en concret una quantitat d’1,3 milions de dòlars.

És més del que guanyaré en tot el temps que em queda en aquest treball, que són set anys i quatre mesos. Però en la meva opinió ha valgut la pena

Aquesta xifra es converteix en la més alta pagada per l’FBI en un servei d’aquest tipus (el precedent era d’un milió de dòlars).

iPhone 5c San Bernardino

El Departament de Justícia va anunciar el passat mes de març que havia aconseguit accedir al contingut de l’iPhone del terrorista de San Bernardino amb l’ajuda d’un software desenvolupat per una empresa que no va identificar, però, el Govern nord-americà va alertar que aquest software només serveix per desxifrar els iPhones 5C.

Tot i que, després de tot, sembla que l’FBI no ha trobat res al telèfon, així que el govern nord-americà ha gastat una quantitat ingent de diners per a res.