L’FBI rescata 149 nens víctimes d’explotació sexual

0
FBI
@youtube FBI

Deté 150 persones en tot els EUA

L‘FBI, en col·laboració amb les autoritats locals, estatals i agències federals de l’ordre públic, ha dut a terme durant la setmana passada l’anomenada operació ‘Cros Country’, que ha servit per rescatar 149 nens i joves víctimes d’explotació sexual i detenir 150 persones, la majoria d’elles proxenetes, en tot els Estats Units.

L’operatiu, que ha comptat també amb el suport del Centre Nacional per a Menors Desapareguts i Explotats, s’ha desenvolupat en 135 ciutats. Més de 500 agents han intervingut en hotels, casinos, parades de camions i altres àrees freqüentades pels proxenetes, prostitutes i els seus clients. La víctima més jove que ha pogut ser rescatada té 12 anys.

Tal com ha informat l’organisme a través d’un comunicat, uns cent especialistes de l’Oficina de l’FBI per a l’Assistència a les Víctimes han prestat serveis als nens i joves rescatats. Alhora, s’han cobert les seves necessitats bàsiques, amb l’entrega d’aliments, roba, habitatge i atenció mèdica.

“El tràfic de persones és un crim monstruós i devastador que roba vides i degrada la nostra nació”, ha denunciat la fiscal general dels Estats Units, Loretta Lynch, qui ha aprofitat per destacar l’èxit d’aquesta operació, que “permetrà que més nens puguin dormir tranquils aquesta nit” i farà que “més delinqüents hagin de fer front al sistema de justícia penal” estatunidenc.