L’havanera sona a Montjuïc

0
El Grup Folk de Montjuïc | LLIURE I MILLOR (TWITTER)
El Grup Folk de Montjuïc | LLIURE I MILLOR (TWITTER)

El Grup Català de Folk actuarà per celebrar el 27è aniversari d’aquesta festivitat musical

L’havanera és un gènere musical dels denominats d’anada i tornada que té el seu origen durant el segle XIX a Cuba. Aquest ritme, modificat amb les aportacions ancestrals de la música africana, a Catalunya, hi ha hagut sempre una tradició de colles catalanes que cantaven havaneres a les tavernes.

Ara, al 2016, el Grup de Folk de Montjuïc demostra, per 27è cop, que el poder de convocatòria de l’havanera segueix intacte per a molta gent catalana. I és que, aquest dissabte, es realitzarà la Nit de l’Havanera a les Fonts de Montjuïc, que se celebrarà a les 21.00 h.

L’esdeveniment serà gratuït i comptarà amb un concert en directe i d’accés lliure que comptarà amb el ‘Grup de Folk de Montjuïc’, ‘Mar i Vent’, ‘Anxovetes‘ i ‘Son de l’Havana’, cantant aquest estil musical, i la periodista Noelia Baldrich farà de conductora del show.

S’escoltarà una música tèbia i perfumada, un vaivé sedós i embriagador de ritme tropical, que servirá, a tot assistent, a deixar volar la seva imaginació carregada de somnis i nostàlgies d’amors i d’aventures.

“Com cada any prepararem 1000 cadires i 200 litres de rom que es cremaran en 20 cassoles, aproximadament hi acostumen a assistir un total de 4000 persones”, explica Joan Gascueña del grup de Folk Montjuïc.

Les Fonts de Montjuïc, amb les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch, l’estampa de les 20 cassoles flamejant, i l’alegre serenor del cant de l’havanera fan que la nit del dissabte 4 de juny sigui una cita preciosa, sens dubte, pels amants de la bona música.