L’heroïcitat de Frédéric Sausset

0

El pilot francès finalitza les 24 Hores de Le Mans després de patir una quàdruple amputació arrel un viatge familiar a Landas (França)

Juliol del 2012. Frédéric Sausset (França, 1969) emprenia un viatge amb la seva família en direcció a Landas, departament de França situat al sud del país. Durant les vacances, Sausset patia una esgarrinxada en un dit que acabaria canviant-li la vida de manera radical.

Una greu infecció provocada per una bactèria va acabar amb Sausset en coma durant un mes: primer al Centre Hospitalier de la Côte Basque (Baiona), i després al Centre Hospitalier Régional Universitaire (Tours). Finalment, els metges van prendre la decisió d’amputar-li les quatre extremitats per controlar la septicèmia necrosant que afectava el seu cos.

Driblar la mort va atapeir de moral a Frédéric Sausset. Set mesos de rehabilitació al centre Bel Air en La Membrolle-sur-Choisille van empentar-lo en el mes de maig del 2013 –moment en el qual va rebre l’alta mèdica– a crear l’equip Sausset Racing Team 41 (SRT41) amb el propòsit de disputar les 24 Hores de Le Mans.

Aquest cap de setmana ho va aconseguir. Pilotant un Nissan, Sausset va complir un dels seus somnis amb un prototip adaptat: accelerador i frens accionats amb els quàdriceps de cada cama, en comptes de volant una pròtesi adherida al seu braç dret fixada a la direcció i canvi automàtic.

Quan mancaven 50 minuts per a la conclusió de la carrera, Frédéric Sausset no podia reprimir les llàgrimes assegut a la seva cadira de rodes. Estava preparat per afrontar l’últim relleu de pilots i ser ell qui creués la línia de meta. Va aconseguir-ho, complint una de les gestes més increïbles de la història de l’esport. Frédéric Sausset, sense cap de les seves extremitats per culpa d’una infecció, és converteix en un autèntic exemple de superació i vitalitat.