Matar parella la Mariola Lleida
L'acusat ha reconegut que va disparar dos trets a la seva parella al barri lleidetà de la Mariola | Diari Català

El judici del crim de la Mariola ha arrencat a l’Audiència de Lleida amb la declaració de l’autor confés d’aquest crim. La parella de Mónica Pérez, acusat i autor confés del crim, ha reconegut els fets

Diu que li va disparar dos tres perquè volia acabar amb tot. L’acusat tenia una adicció a l’alcohol i a les drogues.

El fiscal i l’acusació particular demanen 25 anys de presó per a l’acusat, que és a la presó de manera provisional, i la defensa pretén pactar 17 anys de condemna, 16 anys per assassinat i 1 per tinença il·lícita d’armes, pels atenuants de drogaddicció i de reparació de danys, ja que el presumpte assassí ha entregat 5.000 euros per indemnitzar la família de la seva dona, amb qui tenia dos fills, d’1 i 3 anys, i un pis.

L’acusació sosté que l’acusat va disparar per l’esquena a Mónica Pérez quan ella se n’anava de casa, farta dels maltractaments. Segons la fiscalia, l’acusat pegava i insultava de forma continuada la noia, almenys des de finals de 2011. Aquesta mort per violència masclista va trasbalsar el barri de la Mariola.

L’acusat va ser detingut poc després dels fets, que van tenir lloc el 30 de març del 2015. L’escrit de la fiscalia conclou que entre les tres i dos quarts de quatre de la tarda va començar una forta discussió a la porta del domicili familiar de l’acusat; una discussió que es va acabar quan l’home va entrar a la casa, va agafar una pistola que guardava a l’habitació i, per sorpresa, ja al carrer, va disparar a la noia dues vegades per l’esquena i la va deixar greument ferida quan ella sortia de casa.

La jove, que aleshores tenia 24 anys, va morir, finalment, a l’Hospital Arnau de Vilanova.