L’Hospital Germans Trias i Pujol acull un nou laboratori integrat

0

La integració del laboratori de l’hospital amb el del CAP Doctor Robert millorarà l’agilitat i la qualitat de l’assistència als pacients de la zona

L’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona acull des d’aquest dilluns el nou Laboratori Unificat de la Metropolitana Nord (LUMN), que donarà cobertura a una població d’1,5 milions de persones de la zona. La Conselleria de Salut ha informat aquest dimecres mitjançant un comunicat que el projecte és fruit de la integració de dos grans laboratoris: el del propi Hospital Germans Trias i Pujol i el del centre d’atenció primària (CAP) Doctor Robert.

El nou laboratori estarà format per cinc grans àrees funcionals: bioquímica especial, laboratori d’hematologia especial, laboratori de microbiologia i immunologia i un àrea de genètica clínica, i tindrà 150 professionals i capacitat per fer fins a 14 milions de determinacions a l’any. “Es tracta d’un projecte de la sanitat pública per a que sigui un referent territorial de l’oferta en diagnòstic de laboratori”, ha subratllat Salut.

Els ciutadans seguiran fent-se les extraccions en el seu centre de referència, per la qual cosa “no notaran cap diferència”, tot i que sí percebran una millora en la gestió de la informació, que arribarà més ràpid als professionals i els permetrà donar una assistència més àgil i de major qualitat. Així, el nou laboratori estarà centrat en la tecnologia i els recursos, però alhora suposarà acostar al ciutadà al punt d’extracció i millorar-ne l’atenció, segons la Conselleria.

Salut ha destacat que la implicació dels professionals ha jugat “un paper clau” per acabar creant un sol laboratori integrat amb espais comuns de treball dissenyats pel personal que els ocuparà. També s’ha fet una racionalització funcional dels circuits comuns (preanalítica, atenció continuada, tècniques d’alta complexitat i espais de servei) que el diferencien de la resta de grans laboratoris del seu entorn.