L’Hospital Joan XXIII reubica per obres les urgències

0
Hospital Joan XXIII
Hospital Joan XXIII
Hospital Joan XXIII
Hospital Joan XXIII

Pediàtria i de malalts complexos

L’Hospital Joan XXIII de Tarragona ha reubicat el servei d’urgències pediàtriques i de malalts de més complexitat a la part del centre hospitalari reformada el 2010, mentre duu a terme les obres de la part antiga, ha informat aquest divendres l’hospital en un comunicat.

A partir d’aquest cap de setmana i fins a l’estiu que ve, l’activitat del servei es concentrarà íntegrament als espais renovats, on s’atendran les urgències més banals –nivells IV i V–, les pediàtriques i l’atenció a malalts d’alta complexitat.

L’abril va començar la primera etapa de l’última fase de les obres d’ampliació i reforma de l’àrea d’urgències –sales de radiologia i espais provisionals per a urgències pediàtriques– i ara arrenca la segona etapa, que se centra en la part més antiga.

Aquesta fase final, que té una dotació econòmica en obra civil de 2,1 milions d’euros aportats pel Servei Català de la Salut (CatSalut), comprèn una reforma de 1.595 metres quadrats i s’actuarà a 21 boxs d’urgències, deu d’observació, dos de crítics, una sala d’espera, una altra de radiologia, la reubicació d’un quiròfan i zones d’administració i magatzems.

La direcció de l’hospital ha demanat “comprensió i col·laboració” ciutadana mentre durin les obres per les molèsties que puguin ocasionar, però també ha manifestat que suposaran un benefici molt important per a usuaris, treballadors, ciutat i territori de referència.

Ha recordat que, per a les urgències menys complexes, la ciutadania disposa de l’assistència urgent que es proporciona als centres d’atenció primària (CAP) del territori, tot i que assegura que el Joan XXIII seguirà atenent a tothom com fins ara.