L’Hospitalet demana als bancs la cessió de cases buides

0
Nuria Marin psc l'hospitalet
L'alcaldessa de L'Hospitalet i número dos del PSC, Núria Marín, atenent als mitjans | Foto: Europa Press

L’alcaldessa Núria Marín aplicarà la llei catalana antidesnonaments i avisa als bancs que tenen fins l’1 de febrer per entregar les cases de manera voluntària

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, va anunciar ahir a la conferència Pròxima parada: un futur de progrés per a tots les principals mesures i accions que portarà el seu govern durant els pròxims anys. La principal és l’aplicació de la llei catalana antidesnonaments, amb la qual s’exigeix als bancs cedir pisos buits.

Marín, juntament amb altres entitats socials, van negociar amb els bancs la cessió d’un centenar de pisos buits que s’utilitzaran com a llars socials. Al municipi, però, hi ha unes 150 famílies en risc d’exclusió residencial mentre que els bancs tenen més d’un miler de cases buides.

Segons estableix l’Ajuntament, els bancs hauran de formalitzar la cessió dels pisos de manera voluntària abans de l’1 de febrer. Si no fan així, el consistori “aplicarà sancions”. Segons la llei, aquelles entitats que tinguin cases que portin més de 24 mesos buides en municipis on hi hagi almenys una família en risc d’exclusió residencial, l’hauran de cedir per a què es pugui utilitzar com a llar social.

L’Alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat va recordar ahir que aquest procediment és llarg, ja que el consistori ha de demanar primerament la cessió voluntària d’aquestes llars i, si aquesta cessió no es produeix, s’ha de començar la via legal. En aquest cas, les entitats que són susceptibles a tenir cases que hagin de ser cedides ja han estat notificades de la seva situació.

Tal i com ha indicat l’alcaldessa, Núria Marín, “es portaran a terme tots els procediments legals amb l’objectiu clar d’obtenir aquests pisos buits durant tres anys, que és el que marca la llei per a l’ús social de la llar. Serà com una expropiació temporal“.