Li fem el treball a Cheng Yansheng, nou màxim accionista de l’Espanyol

0
Cheng Yansheng, nou màxim accionista de l'Espanyol
Cheng Yansheng, a Cornellà-El Prat.
Cheng Yansheng, nou màxim accionista de l'Espanyol
Cheng Yansheng, a Cornellà-El Prat.

Sanejar el club, primer deure del propietari de Rastar Group i nou màxim accionista de l’Espanyol

Després de molts mesos amb la intenció de vendre, Daniel Sánchez Llibre i Ramón Condal van cedir -tot i que serà a la Junta General d’Accionistes del pròxim 22 de desembre quan se li doni oficialitat- les seves accions al propietari de Rastar Group, el xinès Cheng Yansheng. El nou màxim accionista de l’Espanyol és un home present a la llista Forbes -en concret ocupa el número 254 a llista de majors fortunes de la Xina amb 1.062 milions d’euros- gràcies al continu creixement de la seva empresa, Rastar Group. Nascuda el 2000 sota el nom de Xinghui Plastic Industrial, es tracta d’una entitat que té com a negoci principal la fabricació de cotxes de radiocontrol i rèplica de vehicles que poden conduir nens. També fa bicicletes, tricicles, maletes i cadires de cotxes per nadons. L’any 2005 va passar-se a nomenar amb el nom que se la coneix actualment, Rastar Group, i des del 2013 també es dedica al món dels videojocs, de la televisió i del cinema, així com al negoci de les matèries per la producció. Sense anar més lluny, l’any 2014 els ingressos de l’empresa van estar a prop dels 400 milions d’euros. Actualment, la seva cotització a Borsa és de 3.000 milions d’euros.

 
En aquest panorama es mou el nou màxim accionista de l’Espanyol, que per començar aportarà una injecció econòmica de 65 milions d’euros al club. Aquests diners aniran destintats a frenar els deutes de l’entitat blanc-i-blava, els quals ascendeixen a 134 milions d’euros. 54 d’ells corresponen a compromisos amb Hisenda, 40 al crèdit sindicat per la construcció de l’estadi, mentre que els restants es tracta de diferents operacions, com la compra de jugadors -per futbolistes com Mattioni, Osvaldo o Stuani, per exemple, encara es deuen diners-, i a reforçar l’equip. Tot i això, si hi ha una cosa que s’ha de solucionar amb urgència és la situació dels treballadors del club, ja que la majoria d’ells no cobren al dia i es troben en un ERTE.

Possibles reforços

El nou màxim accionista de l’Espanyol, Cheng Yansheng, ha vist quasi tots els partits d’aquesta temporada a Cornellà-El Prat, inclòs l’empat a un de diumenge contra el Granada. El xinès ja ha avançat que vol reforçar l’equip al mercat d’hivern, però des de el punt de vista d’Oscar Perarnau. Això sí, no renuncia a portar jugadors xinesos tant pel primer equip com pel futbol base. De totes maneres, facilitem una mica la feina a Cheng Yasheng i avancem els problemes de l’equip.

 
– Porteria molt jove: Tant Pau com Bardi són porters molt joves. El primer ja ha estat força criticat per la grada, mentre que el segon, que es troba cedit per l’Inter, encara no ha tingut la seva oportunitat. Tot i això, els preparadors del club confien molt en els porters i poder és la línia, avui dia, més ben coberta. El nou màxim accionista de l’Espanyol no s’ha de preocupar per la porteria.

 
– La defensa fa aigües: Està sent un dels majors problemes de l’equip de Sergio González en aquest primer tram de Lliga. Fins a la jornada passada, els blanc-i-blaus eren l’equip més golejat de tota Primera Divisió, i si el nou màxim accionista de l’Espanyol vol un equip fort, necessitarà reforçar la rereguarda.

 
– Un mig del camp molt poblat: Aquí tampoc hi ha gaires problemes pel nombre de jugadors que poden actuar al doble pivot. Fins a sis jugadors poden actuar en aquesta posició, tot i que no hi ha cap que marqui excessivament les diferències. S’hauria d’estudiar el que ofereix el mercat.

 
– Més desequilibri a les bandes: Hernán Pérez és l’únic que de moment està complint les expectatives, tot i que va a partits. Amb Burgui sense gaires opcions, tot i que és el jugador que més desequilibri pot aportar, l’esquerre amb Víctor Álvarez deixa una de bona i un altre de dolenta. El nou màxim accionista de l’Espanyol ha d’estudiar la situació.

 
– Un atac contundent: Marco Asensio i Felipe Caicedo porten les regnes del joc d’atac de l’Espanyol a l’espera que Gerard Moreno es recuperi de la seva lesió. Mamadou, que va aparèixer l’últim partit per fer l’assistència de l’empat, sembla que s’està destapant; a no ser que hi hagi algun jugador que es posi a tir a l’hora d’anar a fitxar, és una línia que el nou màxim accionista de l’Espanyol no hauria de tocar gaire fins a l’estiu que ve, quan Asensio torni al Reial Madrid. Aleshores, el fitxatge d’un nou jugador que marqui les diferències, tingui última passada i rematada a porta serà una obligació.