La Marsellesa sonarà a l’Anglaterra-França, que també es vestirà de ‘bleu’ tenyint l’arc de Wembley amb la bandera tricolor

80.000 seguidors ajuntaran les seves veus aquesta nit al partit amistós entre les seleccions d’Anglaterra i França i cantaran La Marsellesa en memòria de les víctimes dels atemptats terroristes del passat divendres a París. Diaris anglesos de tirada nacional com el ‘Mirror’ o ‘The Sun’ han obert avui amb la lletra a les seves portades i aquesta també serà reproduïda als videomarcadors, amb l’objectiu que els aficionats presents al mític estadi britànic puguin expressar la seva unió contra els actes de violència.

La Marsellesa sonarà a l’Anglaterra-França abans d’un emotiu minut de silenci, i l’estadi de Wembley també projectarà al seu arc els colors blau, blanc i vermell de la bandera tricolor, a més de lluir a la façana i els laterals el lema de la República Francesa ‘Liberté, Égalité, Fraternité’ (Llibertat, Igualtat i Fraternitat).

Animo a tots els aficionats a cantar l’himne de França” comentava Roy Hodgson, a la roda de premsa prèvia a l’amistós, i afegia que “el partit serà una demostració clara de que el món del futbol està unit contra aquestes atrocitats i estic convençut que tant la selecció com els nostres seguidors mostraran la seva solidaritat amb els nostres col·legues francesos, expressant el seu suport en aquests moments tan complicats”.

Hugo Lloris, capità de la selecció francesa i jugador del Tottenham anglès, confessava que “per a nosaltres és important cantar tots junts i compartir aquest moment, serà increïble veure com els aficionats anglesos entonen la Marsellesa”, alhora que mostrava el seu agraïment pels missatges de suport afirmant que “aquest partit el jugarem per França i per les víctimes”.

El partit, que es televisarà a Espanya a les 21.00h per TVE, comptarà amb la presència de personalitats importants com el príncep William d’Anglaterra, que assisteix en qualitat de president de la FA i Boris Johnson, alcalde de Londres, i comptarà amb fortes mesures de seguretat.

A les graderies de Wembley s’entonarà La Marsellesa, un himne que ja va sonar amb força el dia que els aficionats francesos abandonaven l’Stade de France després dels atemptats a París: