L’Icab va tramitar 931 mediacions el 2015

0
ICAB- Diari Català
Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (Icab)

Oriol Rusca: “L’única prioritat de l’advocat és col·laborar per resoldre conflictes”

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Icab) va tramitar 931 mediacions el 2015, fet que suposa aproximadament el doble que l’any anterior, segons ha explicat en roda de premsa aquest divendres la responsable del centre de mediació del col·legi, Mercè Claramunt.

D’aquestes 931, 815 són públiques, és a dir, derivades dels jutjats de persones que tenen el benefici de la justícia gratuïta –un mínim d’una part de les dues en conflicte–; les 116 restants són privades, sol·licitades per persones que no tenen reconegut el benefici de la justícia gratuïta.

De les 815 mediacions públiques sol·licitades, 681 (el 84%) han estat sobre aspectes familiars (custòdia dels fills, pensió d’aliments, ús de domicili familiar, entre d’altres) i 134 sobre diferents matèries de l’àmbit civil.

Pel que fa a les 116 mediacions privades, 51 han estat sobre aspectes familiars, 16 de consum i relacions comercials, 15 sobre lloguers, 33 per conflictes de caràcter civil, i la resta, repartides entre conflictes entre veïns, assumptes de trànsit i mercantils.

El degà del col·legi, Oriol Rusca, ha fet èmfasi en l’aposta de l’Icab per la mediació, ja que “l’única prioritat dels advocats és col·laborar per resoldre conflictes” i sosté que aquesta és una bona manera.

MÉS MEDIADORS

Ha incidit que l’Icab, que va crear el seu centre de mediació el 2011, pretén facilitar als advocats les eines i la formació especialitzada per actuar com advocats mediadors, ja que, a més, la mediació pot descongestionar l’Administració de Justícia.

El mediador i responsable del màster de mediació de l’Icab, Antoni Vidal, ha explicat que el col·legi té 248 advocats mediadors (48 més que en el període 2011-2014), cosa que considera com una sortida professional “que guanya terreny entre l’advocacia i una via molt important que s’ha de tenir en compte a l’hora de resoldre conflictes”.