L’ICF porta la seva oferta de finançament al Biz Barcelona

0
Tot pels emprenedors

Tot pels emprenedorsL’entitat financera pública catalana participa activament en el saló

L’Institut Català de Finances (ICF) participarà activament a la cinquena edició del Biz Barcelona, el saló per a pimes i emprenedors que es celebra els propers 1 i 2 de juliol al recinte de la Fira de Montjuïc, sota el lema “Accelera el teu negoci”.

El Saló ha ampliat aquest any el seu abast per tal d’arribar a un ventall més ampli d’empreses i ha creat dues àrees diferenciades dins del propi Saló: el Biz Emprèn i el Biz Pimes, amb activitats diverses i específiques per a cada un dels segments. Al llarg dels dos dies passaran pel Biz més de 220 ponents, hi haurà 143 conferències i workshops, a més de 26 activitats de networking, totes centrades en solucions per a emprendre, innovar, obrir nous mercats, internacionalitzar-se i crèixer, i també en solucions de finançament per tirar endavant projectes empresarials.

L’ICF torna a patrocinar per segon any consecutiu l’espai “Mercat de Finançament” on les empreses i els emprenedors podran conèixer i contactar amb les diverses fonts de finançament que avui hi ha al mercat i trobar-hi inversors disposats a col.laborar/participar en els seus projectes.

L’entitat financera pública catalana també tindrà un estand a l’àrea d’exposició del Saló (Pavelló 1 de Fira de Montjuïc) des d’on assessorarà als visitants sobre els diferents productes i instruments financers que té a disposició de les empreses per finançar projectes d’emprenedoria, innovació, internacionalització i creixement. En l’edició de 2014, l’ICF va explicar a més de 200 empreses i emprenedors les diverses solucions de finançament que posa al seu abast per tirar endavant projectes empresarials.

Entre la seva oferta de productes, destaquen una línia de finançament específica per a inversions, que també inclou necessitats de circulant; la “Pimes 10”, que ofereix préstecs a pimes amb aval inclòs ; una línia de finançament per a l’economia social i cooperativa; o bé una altra per capitalitzar més i millor l’empresa.

En l’espai dedicat a conferències, workshops i tallers, l’ICF ha organitzat 3 conferències centrades en l’experiència en primera persona de tres start-up i dues pimes, que han comptat amb el suport financer de l’entitat per crear les seves empreses i/o consolidar-les i fer-les créixer.

El dia 1 de juliol a les 12 h. al Biz Pimes, l’entitat ha convidat a la pime industrial Plásticos Compuestos per explicar com ha finançat el seu creixement. Sota el títol “Capital per créixer: quan, com i on el puc trobar?”, el conseller delegat de l’empresa catalana explicarà com ha diversificat les seves fonts de finançament i com ha finançat el seu creixement i la seva internacionalització mitjançant el capital risc, conjuntament amb l’ICF i “la Caixa”.

El 2 de juliol a les 12 h. també al Biz Pimes, l’ICF ha convidat tres empreses per parlar de “Cofinançament: una via per diversificar el risc i multiplicar els rescursos”. En aquesta conferència, la pime agroalimentària Gelatines Juncà, i dues start-up, Mammoth Hunters i Homuork, explicaran la seva experiència alhora de cercar finançament i com el cofinançament públic-privat els ha permès tirar endavant els seus projectes. Mammoth Hunters és una APP de gestió d’un programa d’entrenament i nutrició basat en el paleotrainging i la paleodieta. Homuork es dedica a crear cursos MOOC per a empreses (educació a distància en un entorn corporatiu)..

Finalment, el 2 de juliol a les 13 h. al Biz Emprèn, la start-up Beabloo, sota el títol “Com vaig aconseguir finançament per al meu projecte?”, explicarà com va cercar i trobar finançament en els seus inicis de la mà de l’ICF, ara que acaba de tancar una ronda de finançament internacional de 10 milions d’euros.