Els líders del PP i PSOE limitaran la seva presència en els debats

0
Rajoy i Sánchez en el debat
Rajoy i Sánchez durant el debat "cara a cara" de la campanya del 20 D | Foto: Europa Press

El PP ha declarat que Rajoy participarà en els mínims debats possibles durant la campanya. Sánchez només participarà on vagi Rajoy, igual que Rivera

Mariano Rajoy ja ha anticipat que no li agraden els debats perquè no li són còmodes i li suposen un gran esforç. El Partit Popular s’ha mostrat en la línia del seu líder, ja que volen per Rajoy els mínims debats possibles i, fins i tot, no asseguren el clàssic cara a cara amb el líder del Partit Socialista. Per la seva banda, el PSOE ha manifestat que només anirà als debats en els quals vagi Rajoy.

El PP ha rebut ja una gran quantitat d’ofertes per col·laborar en els debats. No obstant això, el partit ha contestat que es volen prendre temps per emetre una resposta oficial, que s’ha treballat en el primer comitè de campanya que ha tingut lloc. Argumenten que, aquest cop, “no hi haurà cadires buides”, però que Rajoy farà les intervencions mínimes i justes. Volen fer un debat a quatre en “un fòrum neutral”, i, en tot cas, un altre a set en una televisió pública, és a dir, RTVE.

Sense Rajoy, PSOE i C’s no discutiran

Els comitès de campanyes dels altres partits també s’han pronunciat. El responsable d’àrea d’Estratègia i Comunicació del comitè electoral del PSOE ha declarat que “no poden acceptar debats on no estigui Rajoy”. La mateixa posició tenen des del partit d’Albert Rivera, Ciutadans (C’s).

D’altra banda, sembla que en aquesta campanya, que encara està per començar, no es produiran els debats a tres. Des de la direcció del PSOE asseguren que Sánchez no acudirà a cap debat només amb Pablo Iglesias, secretari general de Podemos, i amb Albert Rivera, president de Ciutadans; cosa que si va fer abans del 20-D.

La campanya pel 26 J arranca oficialment el 10 de juny. Sembla, però, que els principals líders polítics limitaran la seva presència en els debats per centrar les forces en una campanya que serà decisiva.