L’intens cap de setmana del “xarnego” Rufián a Twitter

0
Gabriel Rufián Congrés
Gabriel Rufián repetirà com a cap de llista d'ERC al Congrés | Foto: Europa Press

Arran del seu primer discurs com a diputat al Congrés durant tot el cap de setmana, Gabriel Rufián ha rebut crítiques i desqualificacions tant a les xarxes socials com a les pàgines dels diaris

Com segurament sospitava, el seu primer discurs a la Cambra dels Diputats no deixaria indiferent a ningú. Els nou minuts que Gabriel Rufián va estar parlant al Congres, han donat per fer-ne crítiques ja no només durant la sessió d’investidura, sinó durant tot el cap de setmana. Personalitats ben diverses, que han anat des d’Arturo Pérez-Reverte a Alfonso Ussía passant per Alfredo Urdaci, han donat les seves opinions tant a Twitter com a les pàgines que alguns diaris estatals els hi cedeixen.

El primer que va comentar el discurs de Gabriel Rufián va ser el periodista de 13TV Alfredo Urdaci, que va considerar oportú titllar-lo de “subnormal” des del seu compte personal de Twitter. El diputat no va tardar en contestar-li amb el famós vídeo del periodista quan encara estava a TVE i va haver d’informar que la televisió pública havia estat condemnada per no informar de manera objectiva sobre la vaga general de 2002. Després d’això, Urdaci no va dir res més.

El que sí es va estendre en les seves respostes va ser l’escriptor i membre de la Real Academia Española (RAE) Arturo Pérez-Reverte, que va criticar la manera de parlar del diputat d’ERC i el fet que els republicans tinguessin seients al Congrés, que segons ell és per culpa d’Aznar, Zapatero i Rajoy.

El cap de setmana de Gabriel Rufián va acabar amb els articles publicats als dominicals dels diaris, ja fossin escrits com digitals. Des d’ABC, la periodista Rosa Belmonte apuntava que “es vesteix com per anar a un enterrament gitano i parla com si estigués dins d’un gerro”, mentre que Jorge Bustos escrivia a El Mundo que el seu discurs era “un relat entre gòtic i sacristanesc produït pel xarneguisme independentista”.

L’article que més polèmica va causar, però, va ser el que es va publicar al digital El Confidencial per Federico Quevedo, on arriba a comparar a Gabriel Rufián amb Hitler i Mussolini, passant per Kim Jong-un o l’Estat Islàmic, tot per deixar clar que era un “fonamentalista convers”.