Hugh Herr, Premi Princesa d'Astúries de Recerca Científica i Tècnica | RY LOWE (TWITTER)
Hugh Herr, Premi Princesa d'Astúries de Recerca Científica i Tècnica | RY LOWE (TWITTER)

El nord-americà va ser el primer a desenvolupar les primeres pròtesis que emulen la locomoció humana

El Jurat del ‘Premi Princesa d’Astúries de Recerca Científica i Tècnica 2016’, integrat, entre d’altres, per Juan Luis Arsuaga Ferreras, Mara Dierssen Sotos, Marián del Egido Rodríguez, o Luis Fernández-Vega Sanz, s’ha reunit a Oviedo per anunciar el guanyador d’aquest prestigiós premi científic.

A l’elecció d’aquest any, presidida per Pedro Miguel Echenique Landiríbar i, actuant com a secretari, Vicente Gotor Santamaría, s’ha acordat per unanimitat concedir el guardó a l’investigador nord-americà Hugh Herr, líder mundial de la biònica. El científic d’Estats Units va ésser el primer a desenvolupar les primeres pròtesis per caminar, permetent superar discapacitats de molta gent.

Les recerques pioneres de Herr han estat en biomecatrónica, combinant intel·ligència artificial, neurofisiologia i robòtica. Tots aquests avenços han donat lloc a una nova classe de pròtesis biòniques intel·ligents, controlables pel cervell.

Els seus mètodes es basen en un conjunt de disciplines científiques i tecnològiques d’avantguarda, amb un impacte significatiu en persones amb discapacitats, a través de pròtesis adaptables que permeten moviments similars als fisiològics.