L’iPhone fa 10 anys

0

Des de que Steve Jobs va presentar el primer iPhone el 9 de gener de 2007, aquest s’ha convertit en l’smartphone més venut del món

Es compleixen deu anys de la presentació oficial del primer iPhone. La companyia de la poma celebra aquest dilluns l’aniversari del seu emblemàtic smartphone amb el record del famós discurs de Steve Jobs i entre anuncis d’un possible llançament d’almenys un nou model de terminal aquest 2017.

El 9 de gener del 2007, a l’escenari de la MacWorld 2007 a San Francisco (Estats Units), el ja desaparegut Steve Jobs va presentar el que ha estat un dels telèfons mòbils més influents de la història: l’iPhone.

Ja fa deu anys Jobs va anticipar el naixement del fenomen dels smartphone, i va descriure al món el nou dispositiu com la fusió de tres productes: “un iPod tàctil de pantalla ampla, un telèfon mòbil revolucionari i un innovador dispositiu d’Internet”.

Tim Cook, actual director d’Apple, ha volgut ressaltar la importància del llançament del primer iPhone, al qual considera “la referència dels telèfons intel·ligents durant la seva primera dècada”, com recull en un comunicat. El president de Màrqueting de la companyia, Phillip Schiller, ha anat més enllà i ha afirmat que “l’iPhone s’ha convertit en el dispositiu més essencial en les nostres vides”.

Alhora, Apple ha aprofitat el comunicat per recordar les innovacions de l’iPhone 7 i en especial de la nova versió del sistema operatiu iOS 10, amb millores en les App Store i en la gestió d’imatges i de Siri.

Des d’aquell revolucionari llançament el 2007, l’últim model d’iPhone 7 ha incorporat també importants novetats, entre les quals destaca especialment la resistència a l’aigua i a la pols (coses en què se’ls havien avançat Sony i Samsung), així com millores en la pantalla Retina, al processador, a l’altaveu i especialment a la càmera, que arriba als 12 Megapíxels i desenvolupa encara més les seves característiques.