L’iPhone SE és el més fràgil de l’actual gamma Apple

L’iPhone SE és l’aposta d’Apple per tornar als smartphones amb pantalles petites, apostant així per un panell de 4″, amb un disseny i dimensions que recorden a l’iPhone 5/5s, encara que internament s’assemblen a l’iPhone 6s.

Però no tot és tan bonic com es pinta, l’estructura de l’iPhone SE és bastant més fràgil que la dels iPhone 6 o 6S, les proves de resistència dutes a terme no presenten cap mena de dubte.

Square Trade és una empresa que es dedica a realitzar diferents proves d’estrès a un gran nombre de telèfons mòbils, en aquesta ocasió el torn ha estat per al nou producte d’Apple.

En els resultats publicats, l’iPhone SE té una puntuació molt negativa a la resistència a l’aigua, tot just resisteix uns segons en remull abans de deixar de funcionar, a diferència de l’iPhone 6S o 6S Plus que tampoc tenen resistència a l’aigua, però que gràcies a la seva construcció hermètica podia aguantes entre 10-30 minuts submergits.

En l’àmbit de resistència mecànica, torna a tenir una mala puntuació. En les proves de caiguda, el nou terminal acaba amb tot tipus de marques i ratllades. En sotmetre-ho a 178 lliures de pressió, el terminal es trenca per complet, a diferència dels iPhone 6 o 6S que tan sols es dobleguen lleugerament.

Tots aquests errors tenen una explicació, el disseny i construcció de l’iPhone SE és pràcticament idèntic al 5S, el qual mai va presumir d’una gran resistència. La puntuació final de Square Trade és d’un 5,5 / 10, un aprovat molt just per a un terminal que acaba de sortir al mercat.