A prop de la frontera amb l’Iraq

La Guàrdia Revolucionària de l’Iran ha desmantellat una “cèl·lula terrorista” a la província de Kermansà, a prop de la frontera amb l’Iraq, on Estat Islàmic estaria portant a terme activitats de reclutament, segons ha denunciat la República Islàmica.

En els últims dies ha estat identificada una cèl·lula terrorista a la província de Kermansà. Els seus membres han estat detinguts i les seves armes han estat confiscades“, ha dit la Guàrdia Revolucionària en un comunicat recollit per l’agència de notícies IRNA.

Un alt càrrec iranià va revelar dimarts que tant la Guàrdia Revolucionària com el Ministeri d’Intel·ligència han desplegat comandos en aquesta zona fronterera per capturar els reclutes d’Estat Islàmic.

El ministre d’Intel·ligència de l’Iran, Mahmud Alavi, va detallar que des de mitjan octubre s’havien desbaratat una desena de cèl·lules terroristes.

Part d’Estat Islàmic està actualment al nord de l’Afganistan i estan interessats en la frontera amb l’Iran i hem d’assegurar-nos que estem preparats“, ha apuntat, per part seva, el general Ahmad Reza Pourdastán.

Pourdastán ha avançat als milicians de negre que, “si travessen la línia vermella de 40 quilòmetres des de les nostres fronteres, s’enfrontaran a una resposta dura”.