Rezaian estava empresonat des del juliol del 2014

Les autoritats iranianes han posat en llibertat el periodista iranià-estatunidenc Jason Rezaian, cap de la corresponsalia a Teheran del diari ‘The Washington Post‘, juntament amb tres presoners més, també de doble nacionalitat iraniana i estatunidenca, en el marc d’un intercanvi d’empresonats amb Washington, segons ha confirmat aquest dissabte l’agència semioficial de notícies iraniana FARS.

Rezaian estava empresonat des del juliol del 2014, i va ser condemnat el mes d’octubre passat a una pena no especificada de presó pels delictes d’espionatge i propaganda. El diari va repudiar categòricament les acusacions abocades contra Rezaian i va exigir el seu alliberament immediat.

Avui, a poques hores de la ratificació definitiva de l’acord nuclear entre l’Iran i la comunitat internacional a Viena, es dóna a conèixer l’alliberament de Rezaian i de tres presoners més “en pro dels interessos generals de la República Islàmica”, segons ha fet saber l’oficina del Fiscal de Teheran.

Juntament amb Rezaian han estat alliberats l’exmarine Amir Hekmati —  arrestat per espionatge l’agost del 2011 –, el pastor cristià Said Abedini — arrestat a l’estiu del 2012 per atemptar contra la fe musulmana  — i un quart no identificat en el marc d'”un intercanvi de presoners” en què els Estats Units s’ha compromès a alliberar set ciutadans iranians, les identitats dels quals no s’han donat encara a conèixer.