Liz Castro es postula per ser presidenta de l’ANC

0
Liz Castro ANC
Liz Castro, en un acte de l'ANC | Foto: Europa Press

Castro, que es va mostrar força crítica amb el procés electoral de l’Assemblea en el passat, lluitarà per ser escollida presidenta aquest dissabte

L’escriptora Liz Castro ha anunciat aquest divendres la seva intenció d’aspirar a la Presidència de l’ANC, entitat que escollirà al seu líder aquest dissabte a una reunió del seu secretariat a Ripoll (Girona). “Acceptant la responsabilitat i l’aval de les eleccions he decidit tornar a presentar-me a la presidència de l’ANC”, ha explicat en un apunt en Twitter recollit per Europa Press.

Castro ha estat la candidata més votada a les eleccions al secretariat de l’ANC del passat cap de setmana, però el president no l’elegeixen els afiliats, sinó els 77 membres d’aquest òrgan polític.

En les anteriors eleccions al secretariat de l’ANC, el 2015, Castro ja ha estat la més votada, però finalment l’òrgan va decidir que el president fora Jordi Sánchez, cosa que va generar unes tensions que van aflorar mesos més tard.

A les eleccions del passat cap de setmana Castro va ser un altre cop la més votada i Sánchez va quedar en segona posició, i la reunió del secretariat d’aquest dissabte haurà de dirimir qui és finalment el president.

Castro ha explicat que ha comunicat a Sánchez la seva decisió d’aspirar al càrrec, i ara és aquest qui haurà d’aclarir quines són les seves intencions. Castro es presenta per “tornar a il·lusionar les bases” de l’ANC, i ha advocat per la unitat dels membres del secretariat malgrat admetre que hi ha hagut discrepàncies recents.

Ara fa un parell de mesos Liz Castro va protagonitzar una picabaralla amb qui va ser vicepresident de l’ANC, Jaume Marfany, a qui va acusar-lo per Twitter d’haver-la pressionat per apartar-se de la carrera pel lideratge de l’Assemblea quan Sánchez va agafar les regnes.