Lleida i Tarragona, lluny d’omplir els seus trams de la Diada

0

Mentre les inscripcions a Berga i Barcelona per l’acte de l’ANC de diumenge han complert els trams, a Lleida i Tarragona encara queda feina per fer

El president de l’ANC, Jordi Sánchez, deia aquesta setmana que es farà una crida “de manera específica” per animar a la gent de les comarques tarragonines a participar en l’acte que l’Assemblea i Òmnium han preparat per la Diada d’aquest diumenge. I és que, juntament amb Lleida, Tarragona està sent una de les cinc localitzacions escollides per aquesta ‘Diada descentralitzada’ que menys assistents està aconseguint arreplegar.

Tal com es pot comprovar al mapa que la pròpia ANC posa a disposició de tothom per comprovar com d’omplerts estan els trams, a Berga ja no cap ningú més i a Barcelona només queden algunes places als trams del Garraf i el Vallès Oriental. A Salt, per la seva banda, s’esperen més inscripcions de les comarques de Garrotxa i l’Alt Empordà. Però és sens dubte a Lleida i Tarragona on encara queda més feina per fer a unes hores de la Diada d’enguany.

Com és habitual, des de l’ANC no es descarta l’assistència massiva de gent que no s’ha apuntat formalment des del web de l’Assemblea, però tot i això cap la possibilitat que la Rambla Nova de la capital tarragonina no presenti l’aspecte desitjat, així com la llera del riu Segre a Lleida. I ambdues ciutats tenen una cosa en comú: si bé els trams dedicats a la comarca de la qual són capital (Tarragonès i Segrià) ja són plens, els està costant aconseguir assistents pels trams reservats pels ciutadans de comarques més allunyades, com la Terra Alta i el Montsià a Tarragona i L’Alta Ribargoça i la Vall d’Aran a Lleida.

A falta de tres dies per la Diada, aproximadament unes 300.000 persones en total s’han apuntat formalment a l’acte d’enguany i, tot i no disposar de dades desglossades per trams, s’espera que el missatge del president Puigdemont, que serà present a Salt, i la proximitat de la data provoqui un allau de nous participants.

 

Compartir
Article anteriorPuigdemont lliura la Medalla d’Or a títol pòstum a Muriel Casals
Article següentUn mort i set ferits en un accident múltiple a l’AP7 a Girona
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]