La nova encriptació de WhatsApp no ​​protegeix tota la informació de l’usuari

L’última actualització de WhatsApp integrava la nova encriptació punt a punt, la qual garantia la protecció de tots els missatges amb un potent sistema de doble clau, una encriptació que ni la mateixa companyia podria vulnerar.

L’avantatge del nou sistema de xifrat és que només el destinatari del missatge pot llegir-lo perquè és l’únic que té la clau privada necessària per desxifrar-lo. Encara que pel que sembla, algunes coses no estan incloses en aquesta nova encriptació.

Encriptacio WhatsApp

En LiveMint han llegit totes i cadascuna de les paraules de les noves condicions de servei, arribant així a la lletra petita, on es llegeix el següent:

WhatsApp podria conservar els registres de data i hora dels missatges enviats amb èxit, els números de telèfon associats a aquests missatges, així com qualsevol altra informació que WhatsApp sigui obligada a recopilar

En resum, la nova encriptació evita que qualsevol hacker pugui interceptar les converses, de la mateixa manera que WhatsApp o qualsevol altra companyia no puguin tenir accés al contingut de les converses sota cap concepte.

El que no garanteix, és un anonimat complet. És a dir, el número de telèfon de l’emissor i del receptor, així com la data i hora dels missatges s’emmagatzemaran en els servidors de la companyia.

D’aquesta manera, la lletra petita suavitza molt la postura de Whatsapp en el recent debat sobre privacitat suscitat per les peticions d’informació de l’FBI a companyies com Apple.