El jutge decreta llibertat amb càrrecs per al càrrec de Bombers detingut per contractes antiincendis

El cap de l’Àrea de Prevenció de la Regió Metropolitana Sud, Ramon Dinarés, detingut per presumptes arranjaments en contractes per a l’extinció d’incendis, ha quedat en llibertat aquest dijous després de comparèixer davant del jutge, se li ha retirat el passaport i se li ha prohibit sortir del país, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Dinarés va ser traslladat aquest dijous a Sagunt per comparèixer davant del jutjat que investiga el cas, després que la Policia Nacional deixés en llibertat amb càrrecs tres dels detinguts a Catalunya dimecres pels contractes, pels quals van quedar detingudes una vintena de persones a diferents zones d’Espanya.

El jutge també ha deixat en llibertat amb la mateixa mesura cautelar l’exdirector general d’Interior de la Generalitat Valenciana Pedro Hidalgo, un dels arrestats a la segona fase de la ‘trama del foc’.

En la seva compareixença, Hidalgo s’ha acollit al seu dret a no declarar, tal com han confirmat a Europa Press fonts coneixedores de la causa. L’exalt càrrec valencià està investigat per presumptes delictes de falsedat, prevaricació, suborn i malversació.

Hidalgo va ser detingut dimecres passat, al costat d’unes 20 persones més, en la causa que afecta l’exconseller de Governació i Justícia i exdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Serafín Castellano, i que investiga el Jutjat d’Instrucció número 2 de Sagunt (València) des de l’any passat.

LA CAUSA

Aquesta causa parteix de la investigació iniciada l’any passat per part del Jutjat de Sagunt, quan la Policia va detenir a final de maig deu persones, entre les quals hi havia Serafín Castellano i el president de l’empresa Avialsa, Vicente Huerta.

Les diligències es van declarar secretes i aquest dimecres es va desplegar la segona fase de l’operació, ara d’àmbit nacional. S’investiga si una vintena d’empreses van arreglar concursos públics d’àmbit autonòmic, nacional i internacional –Itàlia i Portugal–.

La segona fase es va saldar amb una vintena de detencions més, dues per ordre del jutge: Pedro Hidalgo i un altre alt càrrec de la Generalitat de Catalunya. També es van practicar 20 escorcolls a empreses i habitatges de set comunitats: la Comunitat Valenciana, Catalunya, Andalusia, Balears, Castella-la Manxa, Extremadura i Madrid.

En concret, a la Comunitat Valenciana es va escorcollar el domicili d’Hidalgo i dues empreses més, una ubicada a València i una altra a la localitat alacantina de Mutxamel.