Maranello ha posat restriccions per a les proves dels Cavallino

Si ja teniu o estàveu plantejant un viatge a Maranello per visitar la fàbrica de Ferrari, sapigueu que, en el cas que volguéssiu realitzar una prova d’un dels models de la marca del Cavallino, ja no podreu, o almenys serà força més complicat.

Certament hi ha infinitat de llocs que, pagant un preu, pots provar un Ferrari, però no és el mateix fer-ho, per exemple, per Montjuïc, que fer-ho a les portes de la fàbrica Ferrari i donar-te un passeig pels carrers i carreteres de Maranello. Doncs bé, sembla que l’ajuntament de la localitat italiana vol regular mol estrictament aquesta pràctica a causa de la constant melodia dels motors Ferrari.

Massimiliano Morini, alcalde de Maranello, ha afirmat que el soroll és molest per als veïns. “Òbviament són cotxes molt potents i amb gran nombre de cilindres, i circulen pels mateixos carrers que la resta del trànsit. Podeu entendre que això genera un gran problema de coexistència amb els que viuen als voltants, que lògicament tenen dret a descansar”.

Ferrari ha cedit terreny davant d’aquest problema i ha restringit les proves dels seus models. Aquestes restriccions passen per no circular amb un Ferrari per Maranello durant l’estona després del dinar (Sí, els italians també han de fer la migdiada) o en no captar clients potencials fora del recinte del museu Ferrari.

Davant d’això han aparegut moltes queixes dels empresaris que es dediquen a aquest negoci “Som emprenedors i estem en una ciutat turística, i no puc promocionar la meva empresa. Hem perdut un 80% del negoci”, afirma un directiu d’una d’aquestes empreses. “És com demanar a un restaurant que tanqui entre la 1 i les 2 del migdia”, afegeix un altre directiu d’una altra empresa.

En total, hi ha 37 Cavallino de proves a Maranello (una població de poc més de 17.000 habitants), els quals ara veuran com es redueixen les seves jornades laborals on qualsevol els podia portar amunt i avall pagant un preu.