Lluís Llach pensa en el nou Govern fins després de les generals

1
Lluís Llach
Catalunya Radio
Lluís Llach
Catalunya Radio

Està convençut que la CUP acceptarà Mas com a president perquè serà necessari

El diputat electe de Junts pel Sí Lluís Llach ha vaticinat aquest dijous que no es formarà un nou govern català fins després de les eleccions generals del 20 de desembre.

“Això ho donaria per definitiu. La gent, que tingui paciència i a veure què passa a l’Estat i com actua sobre la nostra ‘intimitat’ col·lectiva. És el temps que necessitem per treballar”, ha exposat en declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press.

El principal obstacle en les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP és que els primers veuen innegociable que Mas repeteixi com a president, i els segons rebutgen donar els seus vots –que són imprescindibles– per investir-lo.

Si el Parlament es constitueix el 26 d’octubre, data límit, el primer ple d’investidura hauria de ser com a molt tard el 9 de novembre, i llavors s’obriria un termini de dos mesos com a màxim per investir el nou president.

Si es força el calendari al màxim, l’última data per investir president seria el 9 de gener, per la qual cosa seria factible que el nou Govern no es formi fins després de les generals si a Junts pel Sí i la CUP els costa arribar a un acord.

Llach s’ha mostrat convençut que la CUP acabarà avalant la presidència de Mas: “Senzillament no entendria un Govern sense Mas. I ho diu una persona que no ha votat mai Mas i que ha fet cançons anticonvergents explícitament”.

A més, el cantautor ha opinat que “la figura internacional de Mas anirà creixent” i els sobiranistes el necessitaran per culminar el procés cap a la independència de Catalunya.