La Lluita TEAM, un projecte en honor als nens

0

Sergi Mingote, alcalde de Parets del Vallès, lidera un equip esportiu que competeix per recaptar fons dirigits a la lluita contra el càncer infantil

Una causa solidària va unir-los, i avui dia comparteixen valors com l’amistat i la lluita. Sergi Mingote -alcalde de Parets dels Vallès-, Josemi, Miguel Luque i Joan Soto, tres esportistes professionals, conformen La Lluita Team, un equip esportiu que competeix en honor a tots els nens que pateixen càncer infantil i histiocitosis.

Després de participar en la Titan Desert 2016 el proper repte esportiu de La Lluita TEAM és la Ultra-Tri de Motril (Granada), una de les proves més dures del món que tindrà lloc a finals de mes de maig. A Mingote li esperen 10 kilòmetres nedant a mar obert i 145 de bicicleta el primer dia de competició. El segon, 276 kilòmetres en bicicleta i, el tercer, 84 kilòmetres corrent.

Al juliol participaran en la Tour du Mont Blanc Cyclo, una de les proves més dures del món sobre bicicleta i asfalt. Més endavant, el Altriman (Ironman) dels Pirineus i la Spanish Ultra Marathon 24 hores, també de ciclisme.

La Lluita d’Arnau

La Lluita TEAM té els seus orígens en La Lluita d’Arnau. L’Arnau és un nen de cinc anys que als dos mesos de néixer li van detectar histiocitosis, una malaltia rara. Setmanes després, també van diagnosticar-li una malaltia denominada síndrome hemofagocítico.

Quan semblava que l’Arnau estava recuperat, unes proves mèdiques determinaven que el seu cos havia refusat les cèl·lules del seu pare. És operat a vida o mort a principis del 2013. Tot surt bé, i després d’un complicat procés de recuperació rep l’alta al mes d’agost d’aquell any.

L’any 2013, Sergi Mingote i Josemi decideixen participar a l’Ironman de Suècia. Ho farien per l’Arnau. Aquí començava una gran aventura, un repte solidari. En aquell moment decidien regressar a la muntanya. La seva passió. I ho farien en una expedició solidària amb l’objectiu de recaptar fons que ajudessin a finançar la investigació contra el càncer infantil i la histiocitosis que havia engegat l’Hospital Sant Joan de Déu.