L’OMS associa consumir carn processada al risc de càncer

0
Carn processada a estudi OMS - Diari Català
Carn processada al supermercat
Carn processada a estudi OMS - Diari Català
Carn processada al supermercat

Brussel·les analitzarà “acuradament” l’informe de l’OMS

La Comissió Europea ha apuntat aquest dimarts que analitzarà “acuradament” l’estudi publicat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS), en què es conclou que menjar carn processada pot augmentar el risc de patir càncer de còlon, després d’un canvi de classificació per part de l’Agència Internacional per la Investigació sobre el Càncer (IARC), que equipara el risc al del tabac o l’amiant.

“Analitzarem acuradament aquest informe com sempre fem amb tots els estudis de l’OMS. És tot el que puc dir“, ha destacat el portaveu comunitari Enrico Brivio en roda de premsa.

En qualsevol cas, Brivio ha subratllat que l’Executiu comunitari promociona les investigacions sobre càncer de còlon “per ajudar els Estats membres a desenvolupar programes” en aquesta matèria. Alhora, ha recordat que “una dieta saludable i equilibrada i l’exercici físic són importants per mantenir la salut dels individus”.

D’altra banda, el portaveu comunitari ha ressaltat que la legislació de la UE i els sistemes de control alimentari garanteixen i respecten “els estàndards més exigents de salut alimentària”, i ha expressat que l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària (EFSA) “segur que prendrà en consideració l’estudi”.