El Museu Picasso i el Portrait Gallery aglutinen 86 espectaculars obres

La National Portrait Gallery de Londres i el Museu Picasso de Barcelona aprofundeixen en la visió de Pablo Picasso dels retrats en l’exposició presentada aquest dilluns a la capital britànica ‘Picasso. Retrats’.

Segons ha informat la sala catalana, les obres representen tots els períodes de la carrera artística de Picasso, i exploren el diàleg creatiu de Picasso amb els seus contemporanis i els vells mestres amb els quals es va identificar.

Els visitants podran experimentar la varietat completa dels seus estils, amb obres que mostren com Picasso va adoptar un tarannà expressiu i experimental, representant personatges del seu cercle íntim en lloc de treballar per encàrrec. L’exposició presenta 25 obres del museu barceloní entre un total de 86, que inclou pintures, dibuixos, gravats i escultures.

L’exposició també té obres del Centre Pompidou de París, Tate Modern de Londres, el Museum of Modern Art (Moma) de Nova York, el Guggenheim Museum de Nova York, el Museum Berggruen de Berlín, el Museu Picasso de París i el Museu Picasso d’Antíbol.

Feia més de 20 anys que no es presentava a Londres una exposició sobre retrats de Picasso d’aquesta magnitud, i es tracta de l’exposició més important d’obres del Museu Picasso de Barcelona al Regne Unit. Després de Londres, aquesta exhibició s’inaugurarà a Barcelona en la primavera del 2017.