L’ONG Pallapupas, premis Ara Ignasi Pujol i Tatiana Sisquella

0
Premis ARA
Ada Colau i Carme Forcadell, entre els guardonats als II Premis ARA | Foto: Europa Press
Premis ARA
Ada Colau i Carme Forcadell, entre els guardonats als II Premis ARA | Foto: Europa Press

 

Aquests premis, otorgats pel diari ARA amb motiu del seu cinquè aniversari, també han premiat l’Institut de Ciències Fotòniques de Catalunya

 

EP / L’Institut de Ciències Fotòniques de Catalunya (Icfo) ha rebut aquest dilluns el II Premi Ara Ignasi Pujol al foment de l’emprenedoria, mentre que l’ONG Pallapupas ha recollit el II Premi Ara Tatiana Sisquella a la contribució social, en el marc del V aniversari del diari.

Els premis Ara Fundació Bancària La Caixa han estat lliurats en un acte al Palau de la Música Catalana, al qual han acudit la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller de Presidència, Francesc Homs.

A l’acte, conduït pel periodista Antoni Bassas, també han acudit la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa; el president de l’Ara, Ferran Rodés; els consellers de Salut i Cultura, Boi Ruiz i Ferran Mascarell, respectivament, i el director de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró.

El germà d’Ignasi Pujol, Xavier Pujol, ha estat l’encarregat d’anunciar el guardó per l’Icfo, i ha destacat que la família del periodista, mort l’any passat, arriba aquest any al premi “més serena i orgullosa” de veure el nom del seu germà associat a un premi d’aquestes característiques.

La menció especial del Premi Ignasi Pujol ha recaigut en Maravillas Rojo, que ha dit estar molt orgullosa després de visitar Barcelona Activa aquest matí i veure que “està plena de vida”, i ha llançat una llança a favor dels emprenedors.

L’excompany sentimental de Sisquella, Joan Maria Pou, ha lliurat el premi en memòria de la periodista als qui a través del seu art “intenten fer riure a la gent”, com també va intentar fer la col·laboradora de l’Ara i locutora de Catalunya Ràdio, ha recalcat.

“Era impensable que l’alegria tingués lloc en un hospital, on hi ha tant dolor”, ha ressaltat la representant de l’ONG Pallapupas que ha recollit el guardó votat pels subscriptors i escollit pel jurat.

La presidenta del Parlament ha destacat que el poble català ha ofert molts fets noticiables en aquests cinc anys d’intensitat política amb la finalitat d’aconseguir un “país millor, més just i més lliure”, i ha ressaltat l’aire fresc que ha aportat el diari al panorama català.

En substitució de la vicepresidenta de la Generalitat, Neus Munté, el conseller Homs ha felicitat l’organització d’aquest premi i el cinquè aniversari del diari, i ha fet broma amb un desig perquè el diari acabi d’escriure els “canvis que encara no han succeït”, parafrasejant les paraules del president del diari en el seu torn anterior.

L’alcaldessa ha felicitat els cinc anys del diari i ha dit que ha demostrat una “gran sensibilitat” respecte als moviments socials, i s’ha felicitat que mai ha trucat la redacció per influir en una notícia.

Giró ha recordat que va viure com una “gran notícia” el naixement del diari Ara, just en un moment de convulsió política, financera i de mitjans de comunicació.

Orgull al diari ARA

El director del diari, Carles Capdevila, ha subratllat que “la cosa més important” que ha succeït a l’Ara són les persones que conformen una redacció, que ha dit que està plena de bons professionals i bones persones, que han begut de l’optimisme i afecte d’Ignasi Pujol.

El president de l’Ara ha destacat que l’alegria és el principal balanç de cinc anys d’un diari, que vol explicar els grans moments del “país”, i la presidenta de la Diputació ha felicitat els guanyadors i l’equip del diari per aportar una mirada social i diferent.

Els actes del cinquè aniversari de l’Ara culminen amb un concert a càrrec del mestre Jordi Savall, que interpretarà ‘Diàlegs i improvisacions. D’Orient i d’Occident, de l’Antic i del Nou Món’, acompanyat de Ferran Savall, Hakan Güngör, Xavier Díaz-Latorre, Xavier Puertas i David Mayoral.