L’ONU denuncia l’estratègia de “fam o mort” a Alep

0
Siria
Foto: Wikimedia

La Comissió d’Investigació de l’ONU “està greument preocupada” per la situació dels civils d’aquesta ciutat siriana, especialment dels 100.000 menors

La Comissió Internacional d’Investigació per a Síria ha denunciat aquest dimarts l’estratègia de “fam o mort” que han aplicat les parts en conflicte a la ciutat d’Alep, i alhora ha instat “els països amb influència” a pressionar perquè tornin a la taula de negociacions.

“La Comissió està greument preocupada per la seguretat dels civils, inclosos 100.000 nens, que viuen a l’est d’Alep”, una zona controlada pels grups armats que lluiten contra el Govern de Bashar al-Assad, ha dit en un comunicat.

Aquest equip d’investigació ha destacat que “la violència ha arribat a nous màxims en les últimes setmanes, a mesura que s’intensifica la guerra pel control del territori i les rutes de subministrament” a Alep.

“Aquests atacs semblen ser el preludi d’un lloc dissenyat per forçar la captura de la ciutat a través de la ja coneguda estratègia de ‘fam o mort'”, el que suggereix que “l’agonia de la població civil està a punt d’augmentar”, ha alertat.

La Comissió ha apuntat en concret als bombardejos del Govern i els seus aliats, 25 dels quals han caigut sobre centres sanitaris, als quals se sumen molts altres contra infraestructures clau, deixant els habitants d’Alep sense assistència sanitària i aigua potable, entre d’altres coses.