L’ONU, obligada a suspendre les seves operacions a Síria

0
Nacions Unides (ONU)
JULIAN ROTELA ROSOW/FLICKR
Nacions Unides (ONU)
JULIAN ROTELA ROSOW/FLICKR

Als últims dies hi ha hagut un repunt de la violència

Nacions Unides s’ha vist obligada a suspendre les operacions humanitàries que havia planejat portar a terme a Síria amb l’alto el foc, a causa del repunt de la violència, segons ha informat aquest divendres l’oficina de l’enviat especial, Staffan de Mistura.

Les tropes lleials al Govern de Bashar al-Assad i el partit-milícia libanès Hezbollah, d’una banda, i l’aliança islamista d’Ahrar al Sham, d’una altra, van pactar el 26 de setembre una treva de sis mesos en les ciutats d’Al Foa, Kafarya i Zabadani.

L’acord preveu una suspensió dels combats per permetre l’entrada de l’ajuda humanitària i l’evacuació dels ferits i dels civils que desitgin abandonar aquests llocs.

[quote]”L’ONU fa una crida a totes les parts a complir la seva responsabilitat de protegir la població civil i aplicar aquest acord tan aviat com sigui possible”, ha dit l’organització internacional a través d’un comunicat.[/quote]

Tot i això, la treva –que no és la primera que s’acorda per a aquestes ciutats– amb prou feines s’ha respectat, cosa que ha impedit que les Nacions Unides pugui portar a terme les operacions humanitàries que tenia previstes.