L’oposició en bloc ha demanat a la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que freni la votació de les conclusions de la comissió del procés constituent

Inés Arrimadas, de Ciutadans, ha dit que “confiem que la senyora Forcadell no traspassi les seves responsabilitats. Això és un cop contra la democràcia, un atac contra l’ordenament jurídic i contra la majoria dels catalans”.

Des del PSC, Ferran Pedret, ha manifestat que “ens trobem davant un moviment d’un grup parlamentari determinat per satisfer-ne un altre de cara a la qüestió de confiança”.

De la seva banda, el líder del PP català, Xavier García Albiol, ha demanat a la resta de grups que deixin sols als impulsors del procés. Per Joan Coscubiela, de Catalunya Sí que es Pot, portar les conclusions del procés constituent al Ple “és aprofundir en la fractura”.

JxSí i CUP demanen que es voti

Junts pel Sí i la CUP proposen que es voti al Parlament la desconnexió d’Espanya, mitjançant l’aprovació de les conclusions de la comissió del procés constituent. La clau del document és el mecanisme unilateral que JxSí i la CUP preveuen que podria ser un referèndum unilateral.

Marta Pascal, del Partit Demòcrata Català, ha mostrat el seu convenciment sobre el què cal fer: “la feina és feta, per tant, què millor que trobar aquest darrer ple per fer-ho”.

El Constitucional pendent

El Tribunal Constitucional està a l’espera de veure què decideix fer el Parlament de Catalunya i ja ha instat a la mesa a impedir que es faci aquesta votació. Tot i que el tribunal va celebrar el seu darrer ple la setmana passada, no descarten reunir-se de manera extraordinària en cas que la votació es porti a terme.