L’ordre dels Maristes ja tenia antecedents en abusos sexuals

0
Maristes, Ripollès, abusos, sexuals
L'alberg Marista de Planoles (Ripollès)

L’encarregat d’un alberg Marista del Ripollès va ser expulsat el 2011, després de saber-se que havia comès abusos a l’escola de Badalona

 

Sembla que l’ordre dels Maristes és reincident en amagar abusos sexuals. Una notícia del 9nou que data del maig de 2011 explica que un germà va ser apartat del seu càrrec de gestió de l’alberg Marista de Planoles (Ripollès), en el que exercia des de feia més de vint-i-cinc anys, després de reconèixer haver fet tocaments sexuals a dos alumnes quan feia de professor al col·legi Maristes de Badalona.

L’acusat ho va reconèixer davant una càmera oculta que li van fer els dos nois i que va ser emesa per un programa de la cadena CuatroPoc després va aparèixer un tercer testimoni que deia haver patit abusos sexuals del germà Lucio quan passava uns dies de colònies a l’alberg de Planoles.

Lucio Z.E. va abandonar Planoles abans que s’emetés el programa de televisió. La llavors alcaldessa de Planoles, Eva Salmerón, va dir durant aquells dies que el poble va ser “una víctima més de tot aquest cas, perquè ens van enviar aquest senyor aquí. El que no sé és si sabent el que havia fet a Badalona, o sense saber-ho”. Paral·lelament a les reaccions a Planoles, Badalona va protestar aquells dies davant l’escola dels Maristes per l’esclariment dels fets. Mai va passar, tot i que la congregació va assegurar que desconeixia els fets i el va apartar de les seves responsabilitats.