MotoGP aterra a Austin amb les mirades posades als despatxos. El de Yamaha encara no ha pres un decisió i el català reconeix l’interès de Ducati

Márquez i Lorenzo compartint box la temporada 2017. Somni estrambòtic del què Ducati no vol despertar. Els de Borgo Panigale tenen pràcticament lligat Jorge Lorenzo, que malgrat encara rumia vàries propostes el projecte que més l’atrau és el de la fàbrica italiana.

Les condicions de Ducati milloren el contracte de renovació amb Yamaha, sí. Però el mallorquí sap que té l’oportunitat de triomfar allà on Valentino Rossi va fracassar. I més, després que Il Dottore el reptés davant els mitjans de comunicació italians, afirmant que “per canviar de moto cal tenir collons, i per anar a Ducati cal ser molt valent. Estic segur que continuarà a Yamaha”.

Lorenzo ha dit prou. Accepta amb resignació que Il Dottore serà sempre el favorit per Yamaha, però vol fer les maletes. Estarà agraït eternament per l’oportunitat que el va permetre fer el salt a MotoGP, però considera que ha arribat l’hora d’emprendre un nou camí per viure nous reptes.

Ramon Forcada, l’escull

Carlo Pernat, mànager d’Andrea Iannone, explica en declaracions a GPone.com la situació a dia d’avui entre Ducati i Jorge Lorenzo: “He parlat amb el Jorge i m’ha dit que encara no està signat. M’ha parlat molt bé de Gigi Dall’Igna i de la moto”.

Pernat afegeix que “ara mateix el problema és l’equip. Lorenzo manté una relació molt propera amb Ramon Forcada i el vol amb ell a Ducati. Per ell és un plus guanyar amb un equip italià, quelcom amb el què Rossi va fracassar. Això és inclús més important per ell que la motivació econòmica

Márquez reconeix l’interès de Ducati

“És cert que els equips s’interessen i hi ha interès de Ducati, però sempre he dit que la meva prioritat és Honda. És qui em va donar la possibilitat d’entrar al Mundial i qui tindrà la primera opció perquè, al final, el meu cor va lligat a qui em va donar la primera oportunitat”. Paraula de Marc Márquez. Avisa que Honda és i serà sempre la seva primera opció, però no l’única. Les fàbriques piquen les portes, i pel que sembla Ducati espera resposta.

Yamaha, desfullant flors

Si Jorge Lorenzo marxa, Yamaha necessita substitut. Els noms que sonen amb més força són els de Maverick Viñales i Andrea Iannone, així ho confirma el propi Carlo Pernat: “Són els dos pilots que interessen”. Ara bé, senyala que “Maverick té darrere a Movistar, que vol un pilot espanyol”. Així que si Viñales es converteix en el company d’equip d’Il Dottore, Iannone negocia també amb Suzuki: “Es una negociació que duríem a terme encara que Ducati volgués a Iannone al costat de Ducat. Tenen una gran moto i ja vaig treballar amb ells durant tres anys amb Loris Capirossi”.