Jorge Lorenzo i Marc Márquez esclaten contra un Valentino Rossi que no vol saber res dels xiulets contra els pilots espanyols als circuits

Lorenzo i Márquez han dit prou. Tots dos pilots estan tips dels xiulets i de les esbroncades que reben per una part dels afeccionats des de que va iniciar-se la polèmica amb Valentino Rossi. El català i el mallorquí reclamen a l’italià que faci una crida a la calma i intenti rebaixar la tensió a les graderies, però ‘Il Dottore’ es fa el suec i assegura que no és cosa seva.

Durant l’hivern han suportat insults i amenaces a través de les xarxes socials, i a Qatar, primer Gran Premi de la temporada, xiulets i improperis van acompanyar a Jorge Lorenzo i Marc Márquez durant tot el cap de setmana.

Jorge Lorenzo i Marc Márquez intercanvien rialles instants previs a la roda de premsa | FOTO: europapress.com
Jorge Lorenzo i Marc Márquez intercanvien rialles instants previs a la roda de premsa | FOTO: europapress.com

Lorenzo, dur

“Tothom sap qui pot solucionar aquesta situació. Però potser no l’interessa”. Directe. Curteta i al peu. Segons més tard, Jorge Lorenzo afegia que “no sé si m’estic dirigint a ell –Valentino Rossi- o a una altra persona, que cadascú tregui les seves conclusions”.

Malgrat intenta amagar-ho, dol. A Jorge Lorenzo no li agrada aquesta situació inèdita a MotoGP, i més quan no entén les raons: “Nosaltres anem pel nostre camí. Gaudim de la posició privilegiada que tenim els pilots de MotoGP de fer el que ens agrada”. El campió del món, a més afegia que “no tinc por. Si no surto de l’hotel és perquè  estic entrenant o relaxant-me. No hem fet res per merèixer que ens passi quelcom. Si ningú posa remei aquesta situació continuarà així. Conviurem d’aquesta manera doncs, però ho farem motivats i feliços”.

Jorge Lorenzo no es mossega la llengua | FOTO: europapress.com
Jorge Lorenzo no es mossega la llengua | FOTO: europapress.com

Márquez recorda l’afer ‘Iannone’

Marc Márquez tampoc va amagar-se davant els micròfons. El de Cervera reconeixia que “no som tontos. Sabem que serà la tònica de tota la temporada. Evidentment no em fa cap mena de gràcia, i menys encara si son contra mi”.

Incrèdul com Lorenzo, Márquez recordava el moment en el qual Valentino Rossi va fer un pas endavant per aturar els afeccionats que criticaven Andrea Iannone després del Gran Premi d’Austràlia de la temporada passada: “A la roda de premsa de Malàisia Rossi va dir que ‘qui insulta Iannone no és ni afeccionat meus ni del món de l’esport’. En canvi, ara no vol fer el mateix”.

Márquez espera seguir amb la tònica i guanyar a Malàisia
Márquez reclama Rossi que actui de la mateixa manera que va fer-ho amb Iannone | FOTO: europapress.com

Rossi assenyala els periodistes

‘Il Dottore’ va intentar driblar les preguntes dels periodistes, però finalment va respondre sobre els xiulets i els insults sobre Márquez i Lorenzo. Rossi, però, va limitar-se a advertir que aquesta situació “no és culpa meva. No és qüestió dels fans, és més cosa dels mitjans de comunicació. Fans n’hi ha de bons i de dolents, passa en tots els esports. No crec que sigui un problema gaire gran”.

L’italià, a més, exculpa els ‘tifossi: “No crec que a Qatar hi hagués gaires italians. Veurem si durant les properes curses només xiulen italians”.

Veurem com es desenvolupa el Gran Premi d’Argentina, però sembla que les rancúnies encara brollen pel paddock de MotoGP.

Marc Marquez i Valentino Rossi roden junts en el primer dia de tests de Phillip Island | FOTO: Rafa Marrodán/One Percent
Marc Marquez i Valentino Rossi roden junts en el primer dia de tests de Phillip Island | FOTO: Rafa Marrodán/One Percent