Lorenzo: “Si guanya Rossi no serà un campió just”

0
Lorenzo:
Lorenzo i Rossi en un moment de bon rotllo dies abans
Lorenzo: "Si guanya Rossi no serà un campió just"
Lorenzo i Rossi en un moment de bon rotllo dies abans

Jorge Lorenzo ha afirmat que no està “conforme” amb la sanció

Jorge Lorenzo, que ha acabat el Gran Premi de Malàisia en segona posició, ha afirmat que no està “conforme” amb la sanció a l’italià Valentino Rossi després del seu incident amb Marc Márquez, i ha assegurat estar convençut que gràcies al seu “nom i fama” surt “sense cap penalització”.

“He vist les imatges i són increïbles. No m’entra al cap. Jo no ho faria en la vida… En aquestes corbes, totalment tombat i veure a un altre pilot i moure la cama… És increïble que alguna cosa així succeeixi. Direcció de Cursa ha decidit, però no comparteixo la decisió. Valentino ha tirat a Marc, que no ha pogut sumar, i ell s’ha emportar 16. Pel seu nom i fama surt sense cap penalització”, ha començat afirmant Lorenzo.

“El meu equip m’ha dit que ha hagut molts avançaments però tots nets menys l’últim. No crec que aquest tipus d’accions siguin positives i menys d’algú que se suposa que és un gran campió, una cosa és que hi hagi un contacte i una altra tirar a un pilot, no s’hauria de permetre”, ha assegurat Lorenzo.

“Li he perdut el respecte, no solament jo, molta gent. És potser el millor pilot de la història, però com a esportista no és un gran esportista. En el passat ja ha viscut accions similars, però la d’avui és la pitjor. L’important és el que ha passat en pista, no el que digui ara”, ha afirmat Lorenzo.

“Com a mínim, Valentino Rossi hauria de tenir els mateixos punts que Marc, perquè si no hagués caigut, hagués sumat. A Valentino li hauria de passar el mateix. Hauria de ser menys agressiu, perquè altres pilots amb accions menys agressives van tenir sancions més dures. Per ser Valentino no s’ha portat una sanció més gran. Jo no he participat en l’incident, però ara no comparteixo aquesta decisió”, ha manifestat Lorenzo.

“A mi no m’ha fet res, simplement no comparteixo la decisió de cursa, sobretot perquè al 2005 vaig fer alguna cosa semblant, gairebé caic i em van penalitzar amb una cursa, de vegades el barem no és el mateix. Si un altre pilot fa una maniobra com la de Valentino tindria una sanció més greu, d’això estic segur. Com a mínim tindria ‘drive through’ o bandera negra”, ha manifestat Lorenzo.

“Vaig estar a la reunió de la Direcció de Cursa. No sé el que considera l’equip que és just i correcte, però jo penso que el just és que l’equip demani una sanció justa”, ha afirmat Lorenzo.

“Si guanya Rossi no serà un campió just”

Sobre les hipòtesis de l’última cursa a València, Jorge Lorenzo ha assegurat que Rossi pot beneficiar-se de les condicions que es donin. Si Valentino comença a la última posició, potser plogui i en dues voltes està davant i pot ser perfectament campió del món i no és just després del d’avui. Per a mi no serà un campió del món just”, ha assegurat Lorenzo.

“Jo estic content amb la meva cursa. Sempre és difícil lluitar fins al final, sabíem que Pedrosa anava molt fort i era molt difícil per a mi. No podia accelerar tant en tombar i m’ha costat molt la segona part de cursa. Era una carrera molt exigent i les condicions eren extremes. Estic content per la carrera i el segon lloc que he aconseguit”, ha tancat Lorenzo.