El Lotus Elise Cup 250 té una relació pes-potència espectacular

Lotus no ens deixa de sorprendre, cada cop que presenta un nou model aconsegueix deixar-nos bocabadats. Quan penses que ja no poden aconseguir una relació potència-pes més òptima, et contradiuen. En aquest cas, la marca britànica ens presenta el que ells denominen l’Elise de carrer més ràpid de la seva història i s’anomena Lotus Elise Cup 250.

Aquest model arriba per substituir (i millorar) el Lotus Elise Cup 220, el qual ja era un somni per qualsevol. Ara podeu seguir somiant, ja que el Cup 250 és més ràpid i efectiu gràcies el seu motor de 1.8 litres de quatre cilindres que genera una potència de 237 CV i 249 Nm de parell màxim a través d’una caixa de canvis manual de sis velocitats; sí, encara hi ha cotxes que creuen en la conducció. Tot això es combina amb un pes de només 931 quilograms, el que suposa que surti catapultat de 0 a 100 km/h en només 4 segons i el permeti arribar fins als 248 km/h.

Però, com diuen, la potència sense control no serveix de res, així que aquest Lotus Elise Cup 250 incorpora uns amortidors Bilstein, motlles Eibach, frens d’alt rendiment i una barra estabilitzadora davantera ajustable.

Lotus Elise Cup 250, el joguet perfecte? | Diari Català
Vista posterior

Estèticament, el Lotus Elise Cup 250 aporta un kit de carrosseria específic (que pot ser de fibra de carboni opcionalment) amb splitter davanter, un enorme aleró o l’espectacular difusor posterior, i llandes de 16 o 17 polzades. A l’interior destaca per uns seients construïts en fibra de carboni, un volant folrat en cuir o la tapisseria d’Alcàntera. És un model que no admet botons ni elements que provoquin la distracció del conductor ja que, per sobre de tot, està creat per conduir i gaudir de la conducció.

El preu d’aquest capritx? Doncs al mercat alemany sortirà per uns 61.000 euros, així que si en voleu un, ja podeu començar a estalviar.