El Lotus Exige Sport 350 és la demostració de com millorar un gran cotxe

Si una cosa sap fer Lotus són cotxes, però no qualsevol cotxe, sinó cotxes en totes les seves lletres, de cap a peus, sense concessions. A més a més, també ens tenen acostumats a millorar constantment les seves receptes que ja coneixem però, tot i així, ens segueixen deixant bocabadats. És el cas del nou Lotus Exige Sport 350, una volta més d’aquest increïble esportiu lleuger britànic.

Partint de la base de l’Exige S, el Lotus Exige Sport 350 aconsegueix 51 quilograms menys marcant un pas per la balança de 1.125 quilograms, el que suposa una millora de prestacions i comportament assegurada. Lotus ha posat a dieta a aquest Exige gràcies a una bateria i escapament més lleugers i suports del motor millorats. Així mateix, també s’ha millorat la insonorització de l’habitacle. I si no en teniu prou amb els 51 quilos menys, opcionalment també es poden muntar unes llandes d’aliatge forjades que redueixen 5 quilos menys, així com uns discs de frens perforats de dos peces que també baixen 5 quilograms.

Lotus Exige Sport 350 | Diari Català
Lotus Exige Sport 350

El motor segueix sent el mateix, sense canvis; 3.5 litres V6 turbo amb 351 CV de potència i 400 Nm de parell màxim. Es mou gràcies a una caixa manual de sis velocitats que assegura un 0 a 100 km/ en 3,9 segons i una velocitat màxima de 274 km/h. Opcionalment es pot optar per una caixa de canvis automàtica però, sincerament, seria un autèntic sacrilegi conduir aquest cotxe sense el tercer pedal.

Tècnicament també rep millores a les suspensions amb amortidors més ferms i amb diferent posició per tal d’assegurar un centre de gravetat encara més baix.

El Lotus Exige Sport 350 es comercialitzarà a Europa a partir del febrer amb un preu que rondarà entre els 75.000 i 80.000 euros. Per a la versió descapotable encara haurem d’esperar una mica més.