Luis Enrique:
Luis Enrique | FOTO: La Liga

Luis Enrique ha insistit en roda de premsa en la dificultat d’un rival que juga a casa i s’ha reforçat bé i ha assegurat que no hi haurà rotacions

A la roda de premsa prèvia al partit que el FC Barcelona disputarà contra el Levante Luis Enrique ha incidit en la dificultat del seu partit contra els valencians, ja que “tots ho són i el rival està necessitat”. El tècnic blaugrana ha assegurat que la plantilla està centrada en els objectius esportius i que no resulta cap problema jugar a les 12.00h perquè “a tots ens toca”. Qüestionat sobre les polèmiques que envolten al club com la denúncia de Roures, els problemes de Neymar o el joc dur l’asturià s’ha mostrat irònic i ha reiterat que l’únic que importa són els temes futbolístics.

S’apropa un partit difícil per la necessitat del rival i perquè s’han reforçat. Estem en una fase del campionat on tots els resultats són determinants. És un duel que suposa un repte per seguir davant a la classificació”, comentava Luis Enrique només començar. Per al preparador ‘culer’ aquest compromís no té res a veure amb el de la Copa del Rey i “canvia molt jugar a casa o fora. El Camp Nou té el seu efecte i tractem de jugar igual a casa que a fora però no hi haurà rotacions perquè és més complicat”.

Respecte al rival ha insistit en que “tractarà de jugar bé i pressionarà molt”, afegint que tot i que “potser no és la seva lliga” tractaran de puntuar i que quan s’apropa el final de la lliga els conjunts de la zona baixa guanyen més partits i això els fa més perillosos. Pel que fa a l’horari del xoc l’asturià s’ha limitat a assenyalar que “és l’horari que hi ha i a tots ens toca. Els dos equips estem a la mateixa situació”.

Durant la roda de premsa s’han produït nombroses qüestions al voltat de la figura de Neymar, tant referents a la seva manera de jugar com a les seves polèmiques extraesportives. En referència a l’estil de joc del brasiler Luis Enrique ha estat molt clar, sentenciant que només li interessa “el seu rendiment. Si algú no valora la seva capacitat futbolística és cec, el que fa al terreny de joc és espectacular”.

Qüestionat sobre l’incident amb el pare de Neymar, que va tenir una acalorada discussió amb els periodistes, i sobre el permís del propi jugador per celebrar el seu aniversari fins a altes hores de la matinada el tècnic ha explicat que “no faré públic el codi intern” i ha advertit que aquests problemes es produeixen perquè “hi ha mitjans que es passen de la ratlla. No vull generalitzar però hi ha gent que actua de manera patètica, es tensa la corda i a vegades es trenca. L’únic que vull dir al soci és que els jugadors estan en condicions de competir, la resta forma part del circ”.

Continuant amb els temes aliens al futbol no ha volgut valorar la rebaixada de la sanció ha Filipe Luis per la seva entrada sobre Messi i s’ha limitat a comentar que “no tinc prou informació. És cert que a vegades veiem targetes per accions ridícules com protestar i en altres de contacte no. Ens hem de fiar del criteri dels col·legiats que per això estan”. Respecte a la denuncia de Roures per un possible espionatge industrial Luis Enrique ha tirat d’humor i ha respost que “quan estava al filial no tenia ni ordinador. Estic molt tranquil”.

En tot moment el preparador blaugrana ha assegurat que el seu equip es troba molt centrat en “el que interessa, que són els objectius esportius. Som immunes al que ens envolta”. Tot i complir el seu partit 100 al capdavant de la plantilla ha rebutjat la idea d’estar al seu millor moment de forma ja que segons el seu punt de vista “hi ha coses bones i dolentes. Hem gaudit i hem patit i els jugadors ens han fet gaudir a nosaltres. El final de la temporada passada va ser molt bo i encara queda per decidir-se aquesta”, comentava, i afegia que la seva idea en agafar l’equip era “tenir més recursos, ser més imprevisible. Estem en aquesta línia però crec que el millor està per arribar”.