Luis Enrique | Diari Catala

Luis Enrique ha assegurat abans del partit contra Las Palmas que els seus jugadors estan centrats en la lliga i que encara no miren al partit de Champions

A la roda de premsa prèvia al partit que enfrontarà al FC Barcelona i l’UD Las Palmas a l’estadi de Gran Canaria el tècnic del club blaugrana ha comentat que no està preocupat per l’acumulació de partits o la possibilitat de distreure’s amb el compromís de Champions, ja que “si algú ha demostrat que cada tres dies competeix independentment del rival som nosaltres”. A més, Luis Enrique ha negat que l’equip pateixi un excés de confiança, assegurant que “veig un grup de jugadors amb objectius clars i enfocats, no estic preocupat”.

Si analitzem a la UD (Las Palmas) veurem que és un conjunt complicat que està en zona de risc per a mantenir la categoria i ens obligaran a córrer. Els hi agrada tenir la pilota i haurem de pressionar bé, és un equip més que complex”, explicava Luis Enrique, que ha confiat que les condicions siguin bones tot i l’alerta de temporal que viu Gran Canaria: “les circumstàncies poden condicionar però esperem que tot millori, no ho sabrem fins que estiguem allà”, reconeixia.

L’asturià ha descartat la possibilitat que la plantilla es pugui distreure per la proximitat del duel d’anada dels vuitens de final de la Champions contra l’Arsenal i ha assegurat que “hem demostrat que cada tres dies competim i ho hem fet independentment del rival o la competició. Si no ens surt bé serà pel rival i no per l’Arsenal”.

Qüestionat sobre el clima d’eufòria que envolta al FC Barcelona pel bon moment que viu l’equip, Luis Enrique ha afirmat que no veu “símptomes d’alerta” i que aquest ambient no s’ha instal·lat dins del vestuari. “Veig als jugadors amb els objectius clars i enfocats però encara sense decidir, conscients que la dificultat està al final. Intentarem repetir el que vam fer la temporada passada”, ha declarat, tot just abans de subratllar que “ningú pensa que la lliga està tancada. Fins que algú no sigui campió matemàticament ningú es donarà per vençut i hem de seguir competint com ho hem fet fins ara”.

Respecte a l’incident amb els aficionats durant el viatge a Gijón, el preparador s’ha allunyat de qualsevol polèmica explicant que ell es trobava més lluny i que no sabia que cridaven contra els jugadors. “Si van insultar als meus jugadors felicito al meu equip i als membres de l’expedició per no entrar a les provocacions i no produir cap altercat. No comentaré res més, el que volen els seguidors és veure resultats i aquest és el nostre objectiu, la resta no interessa”, ha sentenciat.

Pel que fa a la intenció de Neymar de participar amb la seva selecció als Jocs Olímpics Luis Enrique ha manifestat que “és una situació atractiva per a qualsevol esportista. Uns Jocs al teu país són especials. El problema és que té una competició abans i s’ha de valorar per a que la càrrega no sigui excessiva i estigui a favor del compromís”.

Per últim, ha tornat a referir-se a la mala estadística als llançaments de penal i aquest cop ha explicat amb humor que “Podríem fer les porteries més grans, com les de rugbi. No, seriosament, està bé que no siguem efectius en alguna cosa, així tenim un punt més on millorar.