Luis Suárez concedeix una entrevista a l’agència EFE després de rebre el premi que l’acredita com el millor jugador iberoamericà de la temporada 2014-2015

Luis Suárez és feliç a Barcelona. Al costat de Leo Messi y Neymar formen un dels tridents més temuts de la història del futbol. L’uruguaià, guanyador del premi que l’acredita com el millor jugador iberoamericà de la temporada 2014-2015, valora en una entrevista concedida a l’agència EFE la seva relació amb Messi i Neymar i explica què va enamorar-lo de Barcelona i el club blaugrana.

‘Luisito’ -el seu sobrenom futbolístic-, assegura que amb Messi i Neymar “tenim una grandíssima relació amb tots els companys i es veu, hi ha un bon ambient amb tots els companys, no només nosaltres tres. No és afecte, és suport. No tenim res planificat, surt tot de dins i el que fem és gaudir i si nosaltres estem feliços, ho gaudim”.

El davanter, després d’un any i mig a Barcelona, explica què significa jugar al costat dels millors futbolistes del món: “Jo no sóc com Leo i no puc desfer-me de tres, quatre o cinc jugadors com ho fa ell, no faré un esprint de no sé quants metres i guanyar en velocitat com fa Neymar. Sé quina és la meva manera de jugar i el que puc aportar a l’equip”. Ara bé, reconeix què enveja de cadascun: “M’agradaria tenir l’esquerra de Leo, que és única al món, admirable i l’esprint, el cop de pilota i l’alegria de Neymar”.

El FC Barcelona atropella a un bon Celta - Diari Catala
El trident lidera un dels millors equips de la història del futbol | FOTO: LaLiga.es

Un passat humil i l’interès pel Barça

Tot i els reconeixements que rep a dia d’avui, la seva infància no va ser fàcil. I, per aquesta raó, afirma que valora tot el que li toca viure: “”Quan un ve de passar mancances econòmiques i ha tingut dificultats per aconseguir coses, sempre les valora moltíssim més i sempre l’esforç és màxim. La majoria dels jugadors que estem avui dia aquí han patit, han lluitat molt per arribar fins on som i, bé, per això ho he d’aprofitar al màxim cada partit, cada situació que es dóna, cada possibilitat de guanyar un títol perquè vaig patir molt des de petit”.

El ‘9’ blaugrana, a més, explica com sorgeix el seu interès per Barcelona i el club culer: “Quan érem nuvis, la Sofia va venir a viure aquí amb la família i jo venia a visitar-la. Després quan estàvem a Groningen, també veníem a la ciutat. Va ser l’època en què el Barça va començar a guanyar títols, sempre m’agradava l’equip, veure els partits… Vaig conèixer a alguns dels jugadors i en els últims anys ja venia més seguit per veure l’espectacle que donaven. Això és el que em va encapritxar a la ciutat i a l’equip en si”.