El de Santpedor va aterrar a l’Allianz amb la missió d’aixecar la Champions, però Real Madrid i FC Barcelona li han barrat el pas en les edicions anteriors

Corria el mes de gener i Pep Guardiola assegurava en roda de premsa que “Jupp Heynckes i Ottmar Hitzfeld seran sempre més importants que jo per al Bayern”. La temporada 2013-2014, el de Santpedor assumia el repte de substituir a la banqueta bavaresa un Heynckes que acabava de celebrar el triplet. Guardiola aterrava amb l’empresa de repetir la gesta. De moment no ho ha aconseguit, però aquesta temporada encara té opcions de repetir la fita que el va alçar a l’Olimp del futbol dirigint el Barça.

Amb la Bundesliga a la butxaca i classificat per a la final de la Copa -la disputarà el pròxim 21 de maig davant el Borussia Dortmund- Pep té aquest vespre l’oportunitat d’obtenir el bitllet per a la final de la UEFA Champions League.

Pep anunciava al desembre que a finals d’aquesta temporada deixa Alemanya un cop signat el seu nou contracte amb el Manchester City. A les Illes britàniques l’esperen amb els braços oberts, però abans vol acomiadar-se del Bayern per la porta gran. Vol el triplet dilatant el seu palmarès.  Ara bé, els seus homes hauran de remuntar el resultat advers contra l’Atlético de Madrid.

 

Maledicció espanyola

“Encara no estic mort, em queda una bala”, assegurava Pep Guardiola en roda de premsa. La d’avui serà la tercera semifinal consecutiva de Guardiola a la banqueta dels bavaresos en la màxima competició europea a nivell de clubs. En les dues anteriors, però, Real Madrid i FC Barcelona l’han deixat fora. El de Santpedor vol trencar el malefici contra els equips espanyols, però per fer-ho haurà de ballar amb la més lletja; un Atlético amb el resultat a favor.

Si aconsegueix el triplet, Guardiola sumaria 22 títols en els set anys de trajectòria a les banquetes. Els mateixos de Mourinho en 16 anys. Fins als 49 d’Alex Ferguson encara en queden uns quants, però el de Santpedor vol fer història en el món del futbol amb una filosofia que l’acompanya des dels seus inicis.